Запіканка з кольорової капусти

Час приготування: 1 год 10 хв

Ця запіканка дуже універсальна. Її можна подавати як холодну закуску і як гаряче друге блюдо.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Кольорова капуста — 1 невеликий качан
Помідори — 2 шт.
Сир плавлений — 3 шт.
Можна замінити на 100 грам сиру твердих сортів
Петрушка — половина пучка
Кріп — половина пучка
Яйця — 3 шт.
Сметана — 2 столові ложки з гіркою
Сіль — За смаком
Перець — За смаком

Як приготувати Запіканка з кольорової капусти

Часто хочеться чогось і смачного і корисного, і легкого в приготуванні, і до того ж оригінального. Плюс щоб можна було поставити на святковий стіл. Всім цим вимогам відповідає запіканка з кольорової капусти.

Покроковий рецепт

1

Підготуємо інгредієнти. Так набагато зручніше.

2

Капусту поріжемо середніми скибочками і рівномірно викладемо на сковорідку, помазанную маслом. Це перший і головний шар нашої запіканки. Тому, якщо Ви хочете, щоб запіканка була висока, то візьміть середній за розміром качан цвітної капусти.

3

Поріжемо один великий помідор кружечками. Якщо у Вас маленькі, то візьміть 3-4 штуки. Завдання полягає в тому, щоб другий шар з помідор закрив капусту.

4

Сир ріжемо тонкими трикутними шматками і кладемо помідори. Я взяла плавлений вершковий сир, але його сміливо можна замінити на сир твердих сортів. У цьому випадку 100 грам тертого сиру рівномірно розподіляємо поверх помідорів.

5

На даний шар висипаємо дуже дрібно порізану петрушку.

6

Далі 3 яйця треба трохи збити, додавши сіль і перець. Додаємо сметану і нашатковану кріп. Знову збиваємо до однорідної маси.

7

Отриманої яєчної сумішшю заливаємо овочі і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин.
Під час приготування підливати воду (1 склянка).

8


Запіканку ріжемо на трикутні шматочки, як тортик.

Дивіться також:  Каннеллоні з брокколі і цвітною капустою під томатним соусом