Армянчики — мариновані помідори

Час приготування: 50 хвилин

Армянчики мають приємний аромат, гіркий перець додає родзинку помідорів. Часник кінза надають їм неймовірний смак, який сподобається багатьом. Закуску можна приготувати на святковий стіл.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Помідори — 8 шт
Сіль — 3 ст. л.
Перець горошком — 6 шт
Вода — 2 л
Кінза — 1 пучок
Часник — 5-6 зубчиків
Гіркий перець — 1 стручок
Цукор — 1,5 ст. л.
Оцет 9% — 2 ст. л.

Як приготувати Армянчики — мариновані помідори

Для любителів гостренького ця холодна закуска справжня знахідка. Готується швидко – добу, щоб помідори наїлося спеціями і просолились. Відмінно підходить в якості додаткового страви до різних гарнірів.

Покроковий рецепт

1

Підготувати скляний посуд, в якій будуть маринуватися помідори. Приготувати всі інгредієнти.

2

Ріжемо дрібно кінзу.

3

Помідори помити і зробити хрестоподібні надрізи. Часник дрібно нарубати, перець нарізати тонкими скибочками.

4

У помідор викладаємо часник, перець, кинзу. Викладаємо їх один до одного, щоб не розпадалися.

5

Готуємо розсіл: у теплу воду 40-50 градусів розводимо сіль, цукор, перець горошком, оцет. Повинен бути приємний солонуватий розсіл.

6


Заливаємо помідори і залишаємо в холодильнику на 24 години. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Вірменський лаваш