Чебуреки з мясом на горілочки і кефірі

Додамо в тісто горілку. Саме вона дасть нам такі улюблені бульбашки на чебуреках.

Інгредієнти

Борошно — 600-700 гр.
Вода — 300 гр.
Соняшникова олія — 2 ст. л.
Сіль — 0,5 ч. л.
Яйце — 1 шт.
Свинина або яловичина — 600 гр.
Цибуля — 3-4 шт.
Перець чорний мелений — За смаком
Кефір — 150 гр.

Як приготувати Чебуреки з м’ясом на горілочки і кефірі

Смачні і ситні чебуреки стануть вашим коронною стравою.

Покроковий рецепт

У воду додаємо олію, сіль і ставимо на вогонь до закипання.

У борошно додаємо закипілу суміш, перемішування до повного зникнення грудочок і залишаємо остигати.

Додаємо в охолоджену суміш яйце і горілку і замішуємо м’яке тісто, яке не липне до рук. Залишаємо його «відпочити», поки займемося фаршем.

На м’ясорубці перекручування м’ясо і цибулю. Додаємо сіль і чорний перець за смаком. Виливаємо кефір у фарш і гарненько вимішуємо. Фарш має вийти соковитим. За бажанням можна додати зелень.

Ділимо тісто на однакові частини, кожна з яких потім стане чебуреком. На поверхні, посипаною борошном, розкочуємо тонко частину тіста. Якщо хочеться, щоб було красиво, можна накласти зверху тарілку і по ній обрізати отриману корж, щоб було рівненько. На розкачану корж розкладаємо фарш.

Краї скласти і зліпити між собою.

Виходить красивий чебурек. Тепер наливаємо в сковороду або сотейник соняшникову олію і смажимо за кілька хвилин до золотистого кольору з кожної сторони.

Дивіться також:  Чебуреки з курячим фаршем