Чебуреки з сиром

Ми звикли найчастіше готувати чебуреки з м’ясною начинкою, але є й інші варіанти випічки цієї страви. Спробуйте зробити чебуреки з сиром – смачно і ситно!

Інгредієнти

Борошно — 300 гр
Сіль — 1 щіпка
Масло рослинне — 2 ст. ложки + для смаження 80 мл
Вода (окріп) — 150 мл
Сир — 250 гр
Цукор — 70 гр

Як приготувати Чебуреки з сиром

У нашому рецепті ми в якості начинки для чебуреків використовували сир, доповнений цукром. Така солодка випічка сподобається і дорослим, і дітям. Тісто для чебуреків можете замісити по своєму коханому рецептом, а можете використовувати наш спосіб. Подробиці в рецепті.

Покроковий рецепт

Замісимо тісто швидко, з мінімальним набором продуктових компонентів. Просеем борошно в миску, подсыплем сіль, наллємо рослинне масло (2 столові ложки), перемішаємо. У центрі зробимо воронку, в яку увіллємо окріп і відразу перемішаємо. Руками замісимо тісто і, накривши його харчовою плівкою, дамо йому «відпочити» хвилин 20. За цей час підготуємо качалку, блюдце (його будемо використовувати в якості трафарету для заготовок з тіста для чебуреків), ножик, вилка, сковороду.

Розкотимо тісто в тонкий пласт. З нього зробимо, використовуючи блюдце, круглі заготовки.

На одну сторону тіста кладемо сир (приблизно 2 ст. ложки).

Сирну начинку присипаємо цукром.

Краю круглої заготовки з ретельністю скріплюємо.

Щоб шов не розійшовся», додатково притискаємо краї чебурека виделкою.

Смажимо чебуреки з сиром на розпеченому рослинному маслі з двох сторін.

Смачні чебуреки з сиром готові, угощаемся на здоров’я з улюбленими напоями!

Дивіться також:  Чебуреки з мясом на горілочки і кефірі