Червона риба запечена з картоплею

Відмінний варіант для зайнятих господинь при необхідності здивувати гостей вишуканим блюдом.

Інгредієнти

червона риба — 600 гр
картопля — 800 гр.
майонез — 2 ст. л
спеції — 1 ч. л

Як приготувати Червона риба запечена з картоплею

Риба виходить дуже смачна, відразу з гарніром, і її приготування вимагає не більше 10 хвилин, не рахуючи часу поки страва буде нудитися в духовці. Стежити за нею не треба тому поки вечеря готується можна приділити час інших справах.

Покроковий рецепт

Для рецепту необхідний цілісний шматок червоної риби свіжої або замороженої, картопля, майонез, сіль, чорний перець.
Для страви підійде як філе так і стейк. При необхідності рибу заздалегідь розморозити, добре промити під проточною водою. Дати стекти рідини. Рибу добре натерти сіллю і перцем і укласти посередині листа застеленого фольгою.

Картоплю очистити, помити і порізати на тонкі скибочки товщиною 0,5-1 див.

Скибочки картоплі викласти на деко навколо риби.

Зверху картоплю і рибу з допомогою силіконової кисті злегка змастити майонезом. Закрити блюдо зверху фольгою і відправити на годину в розігріту до 180 градусів духовку.

Через годину дістати з духовки. Відкрити блюдо, прибравши фольгу зверху і повернути в духовку ще на 15 хвилин для утворення скоринки.

При подачі посипати свіжою зеленню. Чудовий вечеря готова.

Дивіться також:  Минтай тушкований у томатному соусі