Картопля в сметанному соусі

Картопля може використовуватися і як доповнення до м’яса або риби, але і як самостійне блюдо.

Інгредієнти

Картопля (середня) — 7 шт.
Масло вершкове — 50 гр.
Сметана — 3 ст. л.
Часник — 3 зубчики
Сир — 100 гр.
Сіль,перець — За смаком

Як приготувати Картопля в сметанному соусі

Цей гарнір дуже простий у приготуванні, але він просто не може не сподобатися. Той аромат,який запанує в вашій кухні, заманить навіть ситого…

Покроковий рецепт

Картоплю відварити в мундирі і почистити.


Потім окремо готуємо наш соус:
Масло покласти в миску.
Часник почистити, розчавити і подрібнити. Кріп дрібно порізати, сир натерти на дрібній тертці. Усе з’єднати, додати сметану, посолити, поперчити, добре розмішати. Додати трохи води,якщо соус вийшов густоват.

Очищену картоплю розрізати вздовж і укласти у форму, добре змащену маслом.

Зверху викласти наш соус,рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Запікати в духовці при температурі 220 градусів.

Коли картопелька зарум’яниться — вона буде вже готова. Можна вживати як гарнір, а можна і як самостійне блюдо.

Дивіться також:  Запечена картопля в духовці з майонезом