Картопляний пиріг з брокколі

Незвичайне картопляне тісто, дієтична начинка… Це далеко не всі переваги блюдо! Серед переваг рецептури простота кулінарних процесів, можливість видозмінювати технологію приготування.

Інгредієнти

Для тіста
Картопля — 3-4 шт.
Борошно — 190-220 г
Яйце — 1 шт.
Вершкове масло — 50 г
Для начинки
Брокколі — 150-200 г
Бринза — 75-100 г
Цибуля ріпчаста — 1/4 шт.
Яловичина — 50 р
Прованські трави — за смаком
Заливка
Яйце — 1 шт.
Борошно — 30 г
Молоко — 100 мл

Як приготувати Картопляний пиріг з брокколі

Просте і смачне блюдо гармонійно впишеться в раціон гурманів, які люблять побалувати себе і близьких кулінарними шедеврами. У складі цього пирога повітряне тісто з картопляного пюре, легка овочева начинка з хрустких суцвіть брокколі. Більшою поживності і яскравих смакових акцентів частування додають скибочки смаженої яловичини, акуратні кубики солоного сиру. Урізноманітнити палітру ароматів можна за допомогою цибулі, болгарського перцю.

Покроковий рецепт

Очищену картоплю відваріть.

З податливих бульб зробіть пюре, змішайте з м’яким маслом, яйцем, борошном та безліччю спецій.

Сформуйте еластичний кульку тіста, відкладіть в холодильник на 15-20 хвилин.

Подрібніть цибулю, наріжте яловичину акуратними кубиками, брокколі розділіть на суцвіття (або використовуйте заморожені овочі).


Підсмажте компоненти на сковороді, рясно приправте спеціями. До готової начинки додайте кубики бринзи.

Для заливки перемішайте молоко, яйце і борошно.

Форму для запікання змастіть рослинним або вершковим маслом, викладіть картопляне тісто, запікайте 8-10 хвилин.

Викладіть на ароматний пласт тіста начинку, акуратно залийте сумішшю молока, яєць та борошна. Продовжуйте готувати пиріг 48-40 хвилин в духовці при температурі 170 градусів.

Подавайте ласощі холодним.

Дивіться також:  Смажена картопля з лисичками