Картопляний пиріг з брокколі

Час приготування: 1 год 30 хв.

Незвичайне картопляне тісто, дієтична начинка… Це далеко не всі переваги блюдо! Серед переваг рецептури простота кулінарних процесів, можливість видозмінювати технологію приготування.

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
Для тіста
Картопля — 3-4 шт.
Борошно — 190-220 г
Яйце — 1 шт.
Вершкове масло — 50 г
Для начинки
Брокколі — 150-200 г
Бринза — 75-100 г
Цибуля ріпчаста — 1/4 шт.
Яловичина — 50 р
Прованські трави — за смаком
Заливка
Яйце — 1 шт.
Борошно — 30 г
Молоко — 100 мл

Як приготувати Картопляний пиріг з брокколі

Просте і смачне блюдо гармонійно впишеться в раціон гурманів, які люблять побалувати себе і близьких кулінарними шедеврами. У складі цього пирога повітряне тісто з картопляного пюре, легка овочева начинка з хрустких суцвіть брокколі. Більшою поживності і яскравих смакових акцентів частування додають скибочки смаженої яловичини, акуратні кубики солоного сиру. Урізноманітнити палітру ароматів можна за допомогою цибулі, болгарського перцю.

Покроковий рецепт

1

Очищену картоплю відваріть.

2

З податливих бульб зробіть пюре, змішайте з м’яким маслом, яйцем, борошном та безліччю спецій.

3

Сформуйте еластичний кульку тіста, відкладіть в холодильник на 15-20 хвилин.

4

Подрібніть цибулю, наріжте яловичину акуратними кубиками, брокколі розділіть на суцвіття (або використовуйте заморожені овочі).

5


Підсмажте компоненти на сковороді, рясно приправте спеціями. До готової начинки додайте кубики бринзи.

6

Для заливки перемішайте молоко, яйце і борошно.

7

Форму для запікання змастіть рослинним або вершковим маслом, викладіть картопляне тісто, запікайте 8-10 хвилин.

8

Викладіть на ароматний пласт тіста начинку, акуратно залийте сумішшю молока, яєць та борошна. Продовжуйте готувати пиріг 48-40 хвилин в духовці при температурі 170 градусів.

9

Подавайте ласощі холодним.

Дивіться також:  Борщ на бульйоні з індички зі свіжою капустою