Київська котлета з курячої грудки

Котлета по-київськи — це просто відбита куряча грудка, фарширована маслом і зеленню, з хрусткою золотий паніровкою.

Інгредієнти

Для котлет по-київськи:
курячі грудки — 2 шт.
розм’якшеного масла — 100 г
часнику — зубчиків
петрушки — 5 г
панірувальних сухарів — 50 г
яйця — 2 шт.
борошна — 4 столові ложки
масло — для смаження
сіль і перець — за смаком
Для картопляного пюре:
картопля — 350 г
вершкового масла — 50 г
сіль — за смаком

Як приготувати Київська котлета з курячої грудки

Не міняйте нічого в рецептурі і ви почуєте захоплення колекції від хрусткої скоринки котлет, ніжного м’яса птиці і чудового ароматного часникового масла!

Покроковий рецепт

1. Поріжте петрушку і натріть на тертці зубчики часнику. Додайте часник і петрушку в розм’якшене масло і перемішайте. Розділіть цю суміш на частини і сформуйте кульки.

2. Викладіть кульки на тарілку, оберніть тарілку харчовою плівкою і приберіть в морозилку не менш ніж 30 хвилин.

3. Поки часникове масло заморожується, візьміть курячі грудки (по одній за раз) і покладіть його між двома листами пергаментного паперу або в пакет.

4. Відбийте кухонним молоточком кожну курячу грудку так, щоб вона була товщиною всього 1 див.

5. Кожну курячу грудку викладіть харчову плівку. Вийміть з морозилки часникове масло і помістіть в центр курячої грудки. Загорніть курку так, щоб масло повністю було сховано, а потім оберніть харчовою плівкою.

6. Використовуйте харчову плівку, щоб отримати ідеальну форму котлетки по-киевски. Приберіть котлети, загорнуті у плівку в холодильник години на 2. Ця частина процесу дуже важлива!

7. Тепер приготуйте все для панірування. Звільніть котлету від плівки, обваляйте її в борошні, потім занурте у збите яйце і, нарешті, в сухарі. Повторіть заключну частину цього процесу, двічі занурившись в яйце і панірувальні сухарі.

Дивіться також:  Ковбаса домашня Асорті в кишках

8. Покладіть обвалені котлети на тарілку, вистелений пергаментом, і приберіть на 30 хвилин у холодильник.

9. Безпосередньо перед тим, як приготувати київські котлети, очистіть картоплю і наріжте кубиками. Доведіть до кипіння підсолену воду і варіть картоплю до м’якості.

10. Заповніть сковороду, яку можна після смаження поставити в гарячу духовку, достатньою кількістю масла, 1 див. Нагрійте на середньому вогні. Потім обсмажте котлети по 2 хвилини з кожного боку.

11. Після сковороду з котлетами поставте в духовку і запікайте курячі котлети близько 20 хвилин при 200 ° С.

12. Ваша картопля повинна бути готова. Розім’яти її прямо перед тим, як котлети будуть готові. Можна в картопляне пюре додати масло, сіль за смаком.

13. Подавайте котлети по-київськи з картопляним пюре. Приємного апетиту!