Коньячні кекси

Кекси — чудово смачний десерт. Випікаються вони просто. Неповторний смак і аромат домашніх кексів з різними доповненнями дуже подобається любителям солодкої випічки.

Інгредієнти

борошна — 300 грам
брикет вершкового масла — двухсотграммовый брикет
цукру — стакан (можна взяти коричневий)
яйця — чотири курячих
розпушувач — 2 ложечки

Як приготувати Коньячні кекси

Кекси — чудово смачний десерт. Випікаються вони просто.

Покроковий рецепт

У всипають борошно розпушувач і просівають. Масло з цукром збивають міксером в піну. Продовжуючи збивати, послідовно вводять яйця і частинами борошно.

Тісто викладають у формочки і випікати в розігрітій до 180 градусів духовій шафі 20-25 хвилин. Але слід перевірити готовність. Адже час випічки залежить від багатьох умов.

Готові кекси залишають у формах, щоб вони трохи охололи. Після їх обмазують сиропом, який роблять з 200 г тростинного цукру, 50 мл коньяку.

На середньому вогні підігрівають склянку води з цукром, доводять його до повного розчинення. Вливають коньяк і, давши закипіти, відразу знімають з вогню.

Кекси в сиропі прибирають в холодильник на кілька годин.

Прикрасити коньячні кекси можна збитими вершками, кремом або посипкою. Неповторний смак і аромат домашніх кексів з різними доповненнями дуже подобається любителям солодкої випічки.

Дивіться також:  Мармуровий кекс Зебра