Копчена скумбрія в домашніх умовах

Копчена скумбрія, смачно, просто, не може не вийти.

Інгредієнти

Скумбрія — 3шт
Сіль — 4 ст/ложки
Цукор — 2 ст/ложки
Перець горошок 10 шт
Цибулиння — 2 — 3 жмені
Рідкий дим — 3 ст/ложки
Масло рослинне — 2 ст/ложки

Як приготувати Копчена скумбрія в домашніх умовах

Копчена скумбрія смачна закуска і на свято, і в будень.

Покроковий рецепт

Прочитав в інтернеті як зробити копчену рибу в домашніх умовах, вирішив зробити. На перший раз купив скумбрію, оселедець і сайру. Зробив, вся риба вийшла смачна, але скумбрія поза конкурсом. Тепер готую її постійно. Тим більше, що рецепт дуже простий і зіпсувати практично не можливо, а за смаком, з магазинної, не порівняти, пальчики оближеш.
Сам рецепт:
Беремо морожену скумбрію, розморожуємо.

Готуємо розсіл. На літр води 4 – столові ложки солі. 2 – столові ложки цукру. Перець горошок 10 горошин.

. Цибулиння дві, три жмені. Я тепер коли цибуля чищу , лушпиння не викидаю, складаю. Коли знадобиться завжди під рукою.

Все це на вогонь і дати прокипіти хвилин десять п’ятнадцять. Поставити охолоджуватися.

Коли охолоне влити туди три столові ложки рідкого диму.

. Залити цим розсолом рибу. Якщо одна рибина, прекрасно підходить півторалітрова пластикова пляшка. Верх зрізати. Туди якраз одна рибина входить.
Якщо, кілька то у мене, наприклад гусятниця, емальована. Увага – Якщо їх кілька, то треба буде періодично, раз на добу, перевертати. А то вони не рівномірно забарвляться.
Всі. Ставимо в холодильник на чотири дні.

Через чотири дні треба повісити на повітрі, дати стекти і підсохнути. Якщо влітку півдня вистачить. Взимку, подивіться, підсохла, перестала капати. Ну і взимку, я думаю, ви її не пересушите.

Дивіться також:  Студентський вінегрет

І завершальна. Змастити рослинним маслом, злегка. І на стіл

Я коли солю, нутрощі не чищу, так вона жирніше.
Що б не гірчила вішати треба головою вниз, тоді все це буде стікати через голову і м’ясо буде чисте.