Котлети в тісті з булгуру

Час приготування: 1 год 10 хв

В оригінальному рецепті готується з булгуру дрібного помелу з яловичим фаршем. Можна експериментувати з розміром крупи, а також змішувати кілька видів м’яса для фаршу.

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
М’ясний фарш — 500 гр
Цибуля — 2 шт.
Беремо великі цибулини
Смажений арахіс — 100 гр
Можна замінити волоським горіхом
Петрушка — 1 пучок
Дрібний булгур — 2 склянки
Манна крупа — 1 склянка
Яйце — 1 шт.
Пшеничне борошно — 3 столові ложки
Томатна паста — 1.5 столові ложки
Зіра — 1 чайна ложка

Як приготувати Котлети в тісті з булгуру

Одне з найпопулярніших страв у народів Середньої Азії. Відмінно виглядає на святковому столі. Можна подавати в якості основного блюда, доповнивши овочевим гарніром. Котлети добре переносять зберігання в морозильній камері, що виручає у ситуаціях з несподівано гістьми, які наскочили.

Покроковий рецепт

1

Приготуємо тісто. В окремій ємності змішаємо булгур, манну крупу, 0.5 чайної ложки солі. Заллємо 2 склянками гарячої води. Накриємо кришкою. Залишимо на 20 хвилин.

2

Відкриємо кришку. Додамо томатну пасту, яйце, борошно, зіру. Ретельно вымешаем тісто. Накриємо плівкою «в контакт». Відправимо відпочивати в холодильник.

3


Займемося начинкою. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії. Додаємо фарш, смажимо до готовності.

4


Нарізаємо петрушку, дробимо арахіс. Змішуємо з фаршем.

5

Формуємо котлетки. Кладемо на долоню невелику частину тіста (трохи більше волоського горіха в діаметрі).

6


Пальцями іншої руки рівномірно розподіляємо тісто по долоні.

7

Викладаємо фарш.

8




Закриваємо тісто навколо фаршу.

9

Обсмажуємо з усіх боків у великій кількості рослинного масла.

10

Вуаля!

11

Інший варіант — відварити в підсоленій воді (кидати вже в киплячу).

12

Можна заморозити, залишивши чекати свого зоряного часу.

13

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Курка теріякі: азіатська екзотика по-русски