Курячі стегенця в сметані під сирною скоринкою

З такої частини курячої тушки як стегенця можна приготувати багато різноманітних страв. Пропонуємо вам поповнити скарбничку рецептів маринованих в сметані курячих стегенець.

Інгредієнти

Курячі стегенця — 2 штуки
Сіль — за смаком
Приправа — за смаком для курячих страв
Часник — 2 зубчики
Сметана — 4 столові ложки
Масло рослинне — 2 столові ложки
Сир — 100 гр

Як приготувати Курячі стегенця в сметані під сирною скоринкою

З курячих стегенець можна приготувати багато різноманітних страв. Курячу тушку можна просто відварити, посмажити на сковороді згасити з іншими інгредієнтами (овочами, наприклад) або запекти в духовій шафі. Пропонуємо вам поповнити скарбничку рецептів з курячих стегенець ще одним способом їх приготування. Давайте спочатку замаринуем курячі стегенця в сметані, а потім запечемо їх під сирною скоринкою в духовці.

Пропоноване страва з курячих стегенець помітно різноманітить ваше буденне меню. Запропонувати курячі стегенця в сметані під сирною скоринкою можна і на святковий стіл, доповнивши овочами або відповідним гарніром. Курячі стегенця перед реалізацією рецепта повинні бути в размороженном стані, тому їх слід заздалегідь дістати з морозилки. Про те, як запекти в духовці курячі стегенця, розповідається нижче. А супроводжуючі фото допоможуть вам впоратися з поставленим кулінарної завданням легко. Для рецепту підготуйте невелику плашку, чеснокодавку, жароустойчивую форму.

Покроковий рецепт

Готуємо для курячого страви необхідні продукти. Кількість запропонованих інгредієнтів можна пропорційно збільшити, якщо ви бажаєте приготувати більшу кількість порцій. Розморожені курячі стегна промиваємо під проточною водою. Оглядаємо, якщо є на стегнах пір’ячко, то видаляємо їх. Промиті курячі стегенця обсушуємо, використовуючи паперовий рушник. Підготовлені частини курочки перекладаємо в невелику плашку.

Присмачую курячі стегенця сіллю. Орієнтуйтеся, додаючи цю спецію до стегенець, на свій смак. Також потрібно приправити курячі частини спеціями. Можна використовувати спеціальну приправу для курячих страв або ж взяти ваші улюблені спеції. Це може бути мелений червоний і чорний перець, наприклад.

Дивіться також:  Куряча грудка, тушкована в молоці

Наступний інгредієнт для курячих стегенець – це часник. Очищаємо пару часникових зубчиків. Подрібнюємо часникові зубки. Можна використовувати спеціальну чеснокодавку або просто натерти зубки. Часникову масу перекладаємо до інгредієнтів у плашку.

Для маринування курячих стегенець залишилося тільки додати сметану. Бажано, щоб сметана була жирною. Перекладаємо сметану до курячих стегенець.

Всі введені інгредієнти тепер слід добре перемішати. Замариновані в спеціях, часнику і сметані курячі стегенця на півгодини або трохи більше ставимо в холодильник.

Включаємо духовку. Його температурні параметри для запікання курячих стегенець виставляємо на 200 градусів. Дно жаростійкою форми для запікання і її стінки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо у форму замариновані курячі стегенця.

Сир натираємо на тертці. Використовувати можна будь-який сир, в тому числі і плавлений.

Сирної стружкою присипаємо курячі стегенця. Форму з стегенцями відправляємо в духовку.

Запікаємо курячі частини під сиром близько 45-50 хвилин. Дістаємо форму з курячими стегенцями з духової шафи. Подаємо до столу в гарячому вигляді.

Запечені в сметані курячі стегенця під сирною скоринкою можна запропонувати з улюбленим гарніром (картопляним, круп’яних, овочевих). Приємної вам трапези!