Курячі стегна з базиліком і лаймом, запечені в рукаві

Смачне блюдо на вечерю.

Інгредієнти

Курячі стегна 1 кг
Сметана — 200 мл
Базилік — 1 пучок
Лайм — 1-2 шт
Сіль — за смаком

Як приготувати Курячі стегна з базиліком і лаймом, запечені в рукаві

Знову вечеря: курка, риба, м’ясо… Все буденне. Пропоную просто і зі смаком урізноманітнити домашнє меню, додавши до курки побільше пряного базиліка і «свіжого» соку лайма. Сметана ж дасть ніжність і рум’яну скоринку.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Курячі стегна (можна взяти будь-яку частину курки) промити обсушити, посолити, поперчити, перемішати в глибокій чашці. Додати дрібно нарізаний базилік, сік одного лайма і цедру лайма, перемішати.

Додати сметану.

Гарненько перемішати. Прибрати чашу з м’ясом в холодильник, залишивши маринуватися на 3-4 години (можна і більше). Якщо на маринування часу немає, додайте сік другого лайма і готуйте відразу.

Перекладіть всі шматочки курки в рукав (пакет) для запікання.

Рукав укладіть на деко і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин.

Потім рукав ножицями розрізати по середині (обережно, гарячий пар!)…

… і дайте курячих стегенець підрум’янитися, ще раз поставивши їх у духовку на 10 хвилин.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Напій Тархун