Курячі відбивні в клярі з картоплі

Куряча відбивна (шніцель) — насправді дуже просте блюдо і готується легко.

Інгредієнти

куряча грудка — середніх розмірів
картопля — кілька штук
сіль, перець — за смаком
борошно — 2 столові ложки
яйце — 1, середнє

Як приготувати Курячі відбивні в клярі з картоплі

Курячі відбивні, обсмажені в тертому картоплі та яєчку.

Покроковий рецепт

Приготування:

1. Курячу грудку розрізати на шматочки (краще різати курку не зовсім розморожену поперек волокон). Посипати м’ясо сіллю і приправами, скласти в пакет, зав’язати, несильно відбити молоточком, і залишити маринуватися на півгодини.

2. Для приготування кляра натерти картоплю на тертці (краще на дрібній). Віджати картопляну масу, щоб прибрати зайву вологу. В неї додати сіль, яйце (збити яйце перед додаванням), трохи борошна.

3. Замариновані вже розморожені порції м’яса обваляти в борошні, розподілити тісто з двох сторін відбивних і викласти на сковорідку. Залишився тісто розкласти на відбивні зверху.

4. Смажити відбивні з двох сторін на гарячій сковорідці на олії до утворення золотистої, рум’яної скоринки. Якщо сумніваєтеся в готовності страви, можете додати невелику кількість води і тушкувати до готовності.
Виходить ніжне куряче м’ясо в подертою смаженої картоплі. Подавайте з соусом. Відбивні — просто пальчики оближеш!

Дивіться також:  Печінка куряча по-індійськи