Курячий суп

Легкий, смачний курячий суп, простий у приготуванні.

Інгредієнти

Курка — 2-3 стегенця Будь-яка частина, бажано на кістки, наваристий бульйон буде
Картопля — 4 Середніх розмірів
Морква — 1 Середніх розмірів
Цибуля — 1 Середніх розмірів або 1/2 великої цибулини
Дрібна локшина — Жменя
Яйце — 1
Рослинна олія — 1 столова ложка
Кріп — 1 столова ложка
Сіль — за смаком
Спеції — за скусу

Як приготувати Курячий суп

Курячий суп – відмінне перше блюдо. Смачний, ситний, поживний, легкозасвоюваний бульйон простий у приготуванні, не потрібно володіти спеціальними навичками. Люблять його і дорослі і діти. Багатий білком і вітамінами групи В, А, РР, С. Курячий суп по праву вважається дієтичним, тому його можна і потрібно при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Покроковий рецепт

Перше що потрібно зробити — поставити варитися курку. Наливаємо в каструлю 1,5 літра води і додаємо в моєму випадку 3 курячі гомілки. Для більш пісного супу потрібно взяти філе курячої грудки. Варимо 20 хвилин.

Поки бульйон закипає, чистимо овочі.

Цибулю ріжемо маленькими кубиками. Морква трьом на великій тертці. Відправляємо в розігріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо до готовності, трохи золотистої скоринки. Пересмажувати не варто, так як присмак погорілого зіпсує весь суп.

Після того як зварилася курка, потрібно дістати і відокремити м’ясо від кістки.

Потім повернути м’ясо з каструлі.Додати картоплю, нарізану дрібною соломкою. Варимо на повільному вогні 10 хв.

Збиваємо яйце.

Додаємо жменю дрібної локшини, підсмажену заправку. Помішуючи, повільно виливаємо яйце, щоб не вийшло одного шматка, а розподілилося рівномірно. Додаємо кріп, сіль і спеції за смаком. Залишаємо на вимкненій плиті ще на 5 хвилин відбутися.

Для подачі на стіл можна додати сметану і свіжу зелень. Ваш курячий супчик готовий!Приємного апетиту!

Дивіться також:  Кукурудзяний суп з морепродуктами