Лагман по домашньому!

Дане блюдо краще готувати в сковороді «ВОГ», але якщо немає такої, то в казані в якому ви тушкуйте овочі.

Інгредієнти

яловичина м’якоть — 400 гр будь-яке м’ясо по учиненню
цибуля ріпчаста — 1 шт середня
перець болгарський — 2 шт кожного кольору
перець полугорький — 1 шт за бажанням
морква — 1 шт середня
редька (дайкон) — 1 шт 300 гр
картопля — 1 шт
помідори — 3 шт середнього розміру, можна замінити томатом
сіль — 5 гр соліть за смаком
масло рослинне — 30 г соняшникова або будь-яке інше
зелень будь — 10 гр
локшина»яєчна» — 500 гр візьміть будь-яку, яку любите

Як приготувати Лагман по домашньому!

Лагман-це національне блюдо сходу! У будь-якого східного народу є свій рецепт лагмана і їх безліч. Сьогодні приготуємо рецепт лагмана по домашньому, без претензії бути близькими до оригіналу, так як локшину тягнути не будемо, а зваримо готову.

Покроковий рецепт

Підготуємо продукти , овочі почистимо, м’ясо моєму.

М’ясо ріжемо соломкою, всі овочі теж ріжемо тонкою соломкою, цибулю і помідори ріжемо кубиком.

Ставимо розігрівати вог або казан, наливаємо олію і накаливаем його, кладемо м’ясо, будьте обережні, м’ясної сой може бризнути, обсмажуємо поки не посвітлішає, буквально хвилину, ретельно перемішуємо. Кладемо нарізану кубиками цибулю.

Перемішуємо і тушкуємо пару хвилин, після чого кладемо редьку (дайкон) і картоплю. Якщо овочі будуть прилипати до дна, додайте трохи води, дві столові ложки, не більше, якщо мало масла, додайте трохи олії… Тушкуємо на великому вогні буквально хвилини 3 — 4.

Обов’язково перемішуйте, що б ні чого не підгоряло, наступного кладемо моркву, тушкуємо ще 5 хвилин…

Після того як частина овочів потушилось кладемо болгарський і за бажанням полугорький перець, все знову ретельно перемішуємо і тушкуємо 3-4 хвилини…

Дивіться також:  Спагетті Болоньєзе для вегетаріанців

І тільки потім кладемо помідори, перемішали, посолили, поперчили накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і залишаємо хвилин на 5-6, що б томати і все овочі віддали свій сік .

Зараз потрібно поставити воду для того що б зварити локшину, бо дійство йде до ув’язнення. Відкриваємо кришку і тушковані овочі заливаємо гарячим бульйоном або крутим окропом з чайника. Кількість рідини не пишу навмисне, хто любить щоб бульйону було багато, хто любить по суші… В цей момент потрібно покласти рубаний часник, закрити кришкою, після того як закипить тушкуємо на повільному вогні ще хвилин 7-10

Перед тим як вимкнути, кладемо свіжу зелень, якщо зелень була сушена , то її потрібно класти трохи раніше, пробуємо на сіль… Варимо локшину, відкидаємо на друшляк, не промиваємо!!! На дно тарілки кладемо локшину, зверху викладаємо підлив! Все, можна приступати до трапези! Всім приємного апетиту!!!