Спагетті з блакитним сиром і салямі

Пропоную варіант абсолютно обалденной і вишуканою пасти в стилі високої кухні, але з чисто італійськими продуктами — ковбасою салямі та твердим сиром горгонзола

Інгредієнти

Спагетті — 200 г
Салямі — 300 г
Сир з блакитною цвіллю — 300 г краще горгонзола
Вершки — 150 мл
Сіль — за смаком

Як приготувати Спагетті з блакитним сиром і салямі

Італійська кухня шалено популярна у всьому світі. А весь секрет в тому, що в ній використовуються прості і всім доступні інгредієнти, на відміну від високої французької кухні. Паста безсумнівно входить в число найбільш відомих і популярних італійських страв. Готувати її можна з чим завгодно і з абсолютно улюблені соусами. Але вона завжди виходить чудовою. І хоча таку їжу, як радять дієтологи, не бажано їсти постійно. Але ж іноді можна собі дозволити таку смакоту

Покроковий рецепт

1. Закип’ятити воду в каструлі, посолити і кинути спагетті. Відварити за інструкцією до готовності.

2. Салямі нарізати тонкими смужками.

3. Сир з блакитною цвіллю нарізати на невеликі шматочки. Якщо бере горгонзолу, то можна її трохи порвати руками, адже вона дуже м’яка і нарізати її буде складно. Бажано перед нарізкою довго потримати в холодильнику.


4. У сковороду вилити вершки і довести до кипіння. Всипати сир і заважати до тих пір, поки сир повністю не розплавиться.

5. Потім у соус додати салямі і добре прогріти.


6. Зі спагеті злити воду і всипати спагетті в соус. Все добре перемішати, щоб всі макарони були покриті соусів, і начинка рівномірно розподілилася.

7. Одразу ж подавати на стіл.

Дивіться також:  Рецепт лагмана з яловичини з овочами