Латук з крес-салатом, гранатом і смаженим мигдалем

Латук з крес-салатом, гранатом і смаженим мигдалем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Латук з крес-салатом, гранатом і смаженим мигдалем

Такий корисний зелений салат може стати самостійною закускою або оригінальним гарніром до м’ясних страв. Готується дуже просто.

Потрібно:

– 300 г латуку;
– по 120 г крес-салату, смаженого мигдалю;
– два граната;
– лимонний сік, олія (беруть оливкова), цукор, перець з сіллю.

Приготування:

1. Лимонний сік змішують з цукром, перчать і солять за смаком. Чекають повного розчинення цукру, вливають оливкова олія. Помішувати треба віночком – повинна вийти емульсія.
2. Листя латуку промивають, рвуть руками на шматочки, змішують відразу з крес-салатом, додають половину гранатових зерен.
3. Поливають цим соусом, посипають зверху другою половиною граната і мигдалем.

Подавати салат можна відразу. При бажанні заправку можна зробити більш пікантною, додавши подрібнений часник за смаком.