Листковий мус із селери, кабачка, шпинату і моркви

Листковий мус, приготований з самих звичайних овочів, виходить з чудовим смаком. Виглядає таке закусочне блюдо з овочів дуже ефектно, тому його можна включити в святкове меню.

Інгредієнти

кабачки молоді — 300 г
листочки свіжого шпинату — п’ятнадцять штук
мелений мускатний горіх — за смаком
соковита морква — 300 г
куркума — одна щіпка
жирні вершки для збивання — 250 мл
корінь селери — 300 г
чорний перець тонкомолотий — за смаком
сирі яєчні білки — шість штук
тонкомолота сіль кам’яна — за смаком

Як приготувати Листковий мус із селери, кабачка, шпинату і моркви

Овочевий листковий мус із селери, кабачка, шпинату і моркви дуже красиве блюдо. Якщо ви не хочете возитися з порційними формочками можна приготувати листкове страву у великій прямокутній ємності для випічки. Час готування при цьому збільшиться.

Покроковий рецепт

Ретельно промити всі овочі почистити їх, потім нарізати дрібними кубиками. Після цього підготувати мультиварку (або пароварку), викласти частинами листочки шпинату і нарізаний кабачок, укласти подрібнений селеру і моркву. Готувати всі ці компоненти на пару протягом чверті години. Дуже важливо, щоб компоненти не були перемішані!

Як тільки овочі будуть готові, розкласти всі компоненти в різні миски. Зелені овочі: кабачок і шпинат пюрировать блендером. Насипати трохи мускатного горіха, злегка посолити і перемішати.

У ємність до моркви додати куркуму, сіль за смаком, пюрировать.

У ємність до кореня селери додати сіль, пюрировать.

У всі три миски рівними порціями влити вершки, а також суміш з попередньо збитих білків. Перемішати гарненько вміст всіх ємностей.

Після цього підготувати порційні формочки, дно яких має бути застелене харчовою плівкою. Тепер всі збиті овочі розкласти шарами по формочках, зелений шар, білий і оранжевий. Приготований десерт на сорок хвилин відправити у каструлю.

Дивіться також:  Роли з тостового хліба з сиром, полуницею і шоколадом

По закінченні вищевказаного часу вийняти з мультиварки листковий овочевий мус, злегка його остудити і перевернути на блюдо для сервірування. Прибрати формочки.

Тепер можна прикрасити закуску листочками який-небудь пряної зелені, тертим сиром або просто подавати до столу з рибою або запеченої птахом.