Листковий штрудель на сковороді

Смажений штрудель з фруктовою начинкою – це відмінний варіант швидкого і смачного десерту. А так же привід не тільки порадувати себе і своїх близьких, але і похвалитися своєю кулінарною майстерністю.

Інгредієнти

Листкове тісто — 250 гр.
Груша — 1 шт.
Ківі — 2 шт.
Цукровий пісок — 5 ч. л.
Цукрова пудра — 3 ч. л.
Рослинне масло — 20 мл
Ваніль — 1 трісок.
Кориця — 2 ч. л.

Як приготувати Листковий штрудель на сковороді

Існує дуже багато рецептів приготування цієї страви. Але сьогодні ми пропонуємо Вам дуже легкий і швидкий рецепт приготування штруделя з фруктовою начинкою з листкового тіста на сковороді. Ви будете здивовані процесом і результатом.

Покроковий рецепт

Щоб приготувати штрудель, для початку слід підготувати начинку. У неї входять 1 стигла, краще велика груша і 2 ківі. Фрукти слід вибирати чательнее: вони повинні бути твердими, без вм’ятин, потемніння і цвілі. Плоди помити. Ківі акуратно очистити від шкірки. З груші вирізати серцевину з насінням. І те й інше нарізати на дуже маленькі часточки. Викласти на розігріту, суху сковороду.

У цю ж сковороду додати 5 чайних ложок цукру. Готувати фрукти на невеликому вогні, періодично помішуючи, до тих пір, поки не випарується вся зайва рідина.

Тим часом листкове тісто розморозити, розкачати за необхідності, злегка припорошив борошном.

На розкачане тісто викласти рівномірним шаром готову фруктову начинку. Один з країв залишити вільним.

По всій поверхні начинки посипати корицею.

Тісто з начинкою акуратно загорнути. Вільний край в останню чергу, змастивши його водою, для кращої адгезії. Викласти заготівлю вільним краєм вниз на раніше розігріту і змащену олією сковороду. Ретельно обсмажити з двох сторін. Якщо є бажання, тісто заздалегідь можна розрізати на порційні шматочки, таким чином воно просмажиться швидше.

Дивіться також:  Штрудель з лаваша

Готовий штрудель покласти на тарілку, розрізати на порційні шматочки і посипати цукровою пудрою з додаванням ванілі. Подавати в будь-якому вигляді. Приємного апетиту!