Літній салат зі свіжих овочів

У жаркий час завжди хочеться легкої їжі, особливо коли пішли свої помідори і огірки. Літній салат зі свіжих овочів — простий і легкий у приготуванні з ароматною заправкою.

Інгредієнти

Помідори — 300 грам
Огірки — 300 грам
Цибуля ріпчаста салатний — 1 невелика головка
Масло рослинне — 40 мілілітрів
Оцет — 15 мл або по своєму смаку!
Часник — 1 зубчик
Хрін — 10 грам
Зелень — 1 пучок
Перець чорний мелений та сіль — за смаком

Як приготувати Літній салат зі свіжих овочів

На сьогоднішній день самою здоровою їжею вважаються овочеві страви. До таких блюд по праву відносяться всілякі салати. Салат – холодне блюдо, яке готується з різних фруктів і овочів, таких як огірки, помідори, перець, гриби, коренеплоди, картопля, горох, боби, яблука, апельсини і багато інших. До салату, як обов’язковий атрибут, додають свіжу зелень, таку як цибуля, кріп, петрушка і так далі. Для заправки використовується, як правило, сметана, майонез, рослинна олія, оцет, лимонний сік. В різних кухнях, але по-різному додають національні приправи.

Салати подаються здебільшого до других страв, щоб підкреслити їхній смак, але іноді салат є одним з блюд. Як правило, салати готують безпосередньо перед прийомом їжі. Про рецепті приготування овочевого салату і піде мова далі.

Покроковий рецепт

Отже, почнемо!
Дістаємо невелику миску. У неї наливаємо рослинне масло і оцет. Солимо і перчимо до смаку, додаємо рубану зелень. Виходить своєрідний салатний соус.

На досці нарізаємо огірки і помідори. Беремо салатний червоний лук і дуже дрібненько шаткуємо його. Хрін потрібно натерти на дрібній тертці. Всі порізані інгредієнти перемішати. Заправляємо підготовленим раннє салатним соусом, ще раз перемішуємо.

Дивіться також:  Овочевий салат з пармезаном і бальзамічним кремом

Дістаємо блюдо для салату. Його необхідно натерти часником. У натерте блюдо викладаємо наш салат зі свіжих овочів. Приємного апетиту!