Локшина домашня – тісто

Локшина готується легко і просто. Тісто можна замішувати самої або скористатися тістомісильної машиною. А качалку краще вибирати подлинней, що було зручніше працювати.

Інгредієнти

Борошно — 150 р. (може знадобитися трохи більше якщо яйця великі)
Яйце — 2 шт.
Олія соняшникова — 1 столова ложка
Сіль — 1/2 чайної ложки

Як приготувати Локшина домашня – тісто

Пропоную вашій увазі чудовий, і в той же час простий рецепт локшини домашньої, яка служить чудовим блюдом як у звичайному житті, так і на святковому столі. Можна і з котлетками, і фрикадельками, і в супчик.

Покроковий рецепт

Готуємо необхідні інгредієнти. Борошно обов’язково повинна бути просіяної.

Яйця, масло і сіль змішуємо окремо. А потім додаємо в просіяне борошно.

Змішуємо борошно і отриману суміш. Починаємо замішувати тісто, якщо необхідно підсипаємо борошна. Місимо тісто 10-15 хвилин, для того щоб всі інгредієнти добре змішалися і воно стало еластичним.

Коли замісили тісто — залишаємо хвилин на 10 відпочити.

Отриманий грудочку тесту я розділила на 2 частини — для того щоб було легше працювати. Посипаємо борошном стіл і приступаємо.
Починаємо розгортати від середини до країв. Для того щоб до качалку не чіплявся корж, необхідно його періодично «припудрювати» борошном. Я готувала локшину для супу, тому розкатала як можна тонше.

Посипаємо ще раз готовий розкачаний корж борошном. Для супчика я нарізала на вузькі смужки. А взагалі можна кому як більше подобається! Якщо збираєтеся відразу щось готувати, то просушувати не треба. А якщо збираєтеся використовувати пізніше, то необхідно викласти локшину на рушник і просушити. Всім приємного апетиту!

Дивіться також:  Кіш зі шпинатом і бринзою