Бісквіт, який вийде завжди

Що може бути краще ніжного і м’якого бісквіта до чаю? Тільки ніжний і м’який бісквіт з шоколадною глазур’ю!

Інгредієнти

яйця — 2 шт.
борошно — 75 г.
цукор — 75 гр.
розпушувач — 1/4 ч. л.
молоко — 25 мл

Як приготувати Бісквіт, який вийде завжди

Починати вивчати випічку дуже важко і часом навіть неможливо зрозуміти за що взятися першим,щоб не пропав запал. Я до сих пір пам’ятаю,що мої першим рецептом був саме цей бісквіт і він допоміг мені не розчаруватися в собі,а дати початок моїм кулінарним пригодам!

Покроковий рецепт

Перед початком роботи включаємо духовку на 180 градусів і форму застеляємо пергаментом. Зазвичай я готую на повну порцію для форми діаметром 21-24 см ,але зараз я даю вам рецепт на половину для форми діаметром 18 див.

Посуд повинна бути ІДЕАЛЬНО чистою!!!
Відокремлюємо білки від жовтків, до білків додаємо дрібку солі і починаємо збивати на мінімальній швидкості.

Як тільки з’явилася невелика піна, починаємо додавати цукор невеликими порціями і поступово збільшувати швидкість міксера.


Як тільки цукор розчиниться — можна прибирати міксер, він більше не знадобиться.
Як перевірити,що цукор розчинився? Достатньо взяти невелику кількість збитих білків і розтерти між пальцями,якщо цукор не відчувається, то можна продовжувати.

Збивати міксером більше не можна ,тому переходимо на лопатку або ложку.
До білків додаємо жовтки і злегка перемішуємо.

Просіваємо борошно з розпушувачем і перемішуємо лопаткою в ОДНОМУ напрямку.
Слідом вливаємо молоко(будь температури) і також акуратно перемішуємо.

Виливаємо тісто у форму і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку на 20-30 хвилин,поки зубочистка не буде виходити чистою.

Звільняємо бісквіт з форми і пергаментного паперу, потім поливаємо шоколадною глазур’ю і подаємо гостям! Бісквіт вийшов діаметром 18 см і висотою 6 див.

Дивіться також:  Пиріжки з дріжджового тіста з яйцем і зеленою цибулею

Бісквіт виходить дуже ніжним,м’яким і його можна подавати без крему!
Приємного апетиту!