Кіш зі шпинатом і бринзою

Простий рецепт поживного пирога родом з Франції. Кіш з такою легкою і смачною начинкою послужить відмінним доповненням сніданку, легким перекусом на роботі, дієтичним вечерею.

Інгредієнти

Для тіста
Вершкове масло — 90 г
Борошно — 200 г
Вершки (сметана) — 60 мл
Жовток — 1 шт.
Для начинки
Шпинатні листя — 150-200 г
Бринза (фета) — 75-100 г
Болгарський перець — за бажання
Заливка
Яйце — 1 шт.
Вершки — 50 мл
Спеції — за смаком

Як приготувати Кіш зі шпинатом і бринзою

Кіш – кулінарне винахід французьких пекарів. Це повітряний пиріг, як правило, з солоною начинкою з сезонних овочів і дієтичного м’яса. Існує безліч варіацій класичної рецептури! Кухарі додають у вишукану страву морепродукти, сир, запашні спеції та запашні гілочки трав. Не бійтеся експериментувати на кухні, створюючи унікальні комбінації смаків, адже тільки з допомогою фантазії ви зможете приготувати ідеальний кіш, повністю відповідний вашим смаковим перевагою!

Покроковий рецепт


Відокремте білок від жовтка, останній яєчний компонент змішайте з маслом, борошном і вершками.


Сформуйте апетитний кульку тіста, оберніть харчовою плівкою і відкладіть в холодильник на 16-20 хвилин.


Шпинат потушкуйте на рослинному маслі, готовий компонент змішайте з кубиками бринзу і болгарського перцю.

Змастіть ємність для випікання рослинним маслом, запікайте тісто 8-10 хвилин, після викладіть начинку, залийте сумішшю яєць, вершків і спецій.

Продовжуйте готування протягом 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.


Приправте готове ласощі прованськими травами, в складі яких майоран, базилік, чебрець, шавлія.

Дивіться також:  Дріжджовий кіш з сиром і кропивою