Медовий курча з лаймом, в духовці

Запечене курча з хрусткою солодкувато-кислого скоринкою, приготований в духовці

Інгредієнти

тушка курчати — 1 тушка
спеції — за смаком
цибуля зелена — кілька пір’я
білого сухого вина 100 мл
лайм — 1 шт.
прованські трави — за смаком
липового меду — 50 мл
гірчиці — 2 ложки

Як приготувати Медовий курча з лаймом, в духовці

Готувати курчати під солодкої глазур’ю одна насолода. З нашим рецептом ви зробите соковитого курчати з невеликою кислинкою лайма. Доповнить страву запашний липовий мед і прованські трави.
тушка курчати;
спеції;
лука;
100 мл білого сухого вина;
1 лайм;
прованські трави;
50 мл липового меду;
2 ложки гірчиці.

Покроковий рецепт

1. Тушку курчати необхідно розрізати на дві частини. Приправити спеціями і прованськими травами.

2. Лайм розрізати на дві половинки. З однієї половини віджати сік.

3. Змішати сік з білим вином.

4. Цибулю дрібно нарізати.

5. Прогріти духовку до високої температури (180-200 С).

6. Викласти курчати на деко. Полити заправкою з соку і вина.

7. Мед розтопити на водяній бані. Додати гірчицю і спеції. Злегка збити і змастити масою курчати.

8. Залишилася половинку лайма нарізати тонкими кільцями-півкільцями. Викласти поруч із м’ясом птиці і відправити випікати страву на одну годину при середній температурі. Перед подачею присипати зеленню.

Дивіться також:  Лагман з мясом курки