Медовик для ласунів

Класичний рецепт медовика з заварним кремом.

Інгредієнти

Тісто:
вершкове масло — 100г
мед — 4 ст. л.
сода — 1,5 ч. л.
оцет — кілька крапель
молоко — 200 мл
цукор — 1 склянка
яйце куряче — 1 шт.
борошно — 400 г до консистенції
какао-порошок — кілька ложечок
Крем:
борошно — 2-3 ст. л.
крохмаль кукурудзяний — 2-3 ст. л.
молоко — 0,5 літра
цукор — 1/2 склянки
яєчні жовтки — 3 шт.
ванілін — 1 пакетик
слив. масло — 50 г
вершки — 1 чашка
Крем із згущеним молоком:
варена згущене молоко — 1/2 банки
слив. масло — 50 г
сметана — приблизно 50-60 г
желатин — 3 л.

Як приготувати Медовик для ласунів

Вишуканий торт – медовик з заварним кремом, сподобається вашим домочадцям і гостям.

Покроковий рецепт

Спочатку готуємо коржі. Для цього:
На водяній бані розтоплюємо масло, какао, мед, молоко і цукор, поки не розтануть і не перетворяться в однорідну масу. Гасимо соду і додаємо в каструлю з отриманою масою. Додаємо і швидко заважаємо яйце. Знімаємо суміш з вогню й даємо охолонути 3-5 хвилин. Поступово додаємо в неї борошно. Як тільки вийшло тісто, викладаємо його на стіл і насипаємо залишилася борошном до стану, при якому воно не буде липнути до рук. Ділимо тісто на частини (10 рівномірних). Кожен розкачуємо і вирізаємо з нього кружечки, зразковим діаметром 20-25 см. Робимо це відразу на деку, який змащений маслом або на папері для випічки. Залишки тесту не викидаємо і робимо з них ще 1 коржик. Розігріваємо духовку і кладемо туди коржики. Градуси – 180. Випікаємо 5 хвилин.

Робимо крем для прошарку наступним чином: нагріваємо в каструльці молоко і ваніль, не доводячи до кипіння. При появі пінки знімаємо з вогню. Жовтки збиваємо з цукром, потім з кукурудзяним крохмалем і борошном. Додаємо трохи молока і збиваємо. Ставимо молоко на вогонь і вливаємо суміш з яйцем. Варимо до загустіння. Потім додаємо вершковою масло і помішуємо суміш до того, коли масло розтане. Крем переливаємо в тарілочку і накриваємо плівкою. Ставимо в холодильник на 10-15 хвилин.

Дивіться також:  Бісквітний торт з сиром і апельсином

Збиваємо вершки і поміщаємо їх у вже охолоджений крем. Отриманим складом змащуємо кожен корж окремо. Коржі кладемо один на одного і зверху ставимо вагу, щоб вони щільно прилягали один до одного. Поміщаємо в холодильник на 40 хвилин.

Готуємо згущений крем: желатин охолоджуємо в холодній воді, вершкове масло і згущене молоко збиваємо. Зливаємо воду з желатину і розчиняємо його в гарячій воді (приблизно 3 столові ложки). Додаємо столову ложечку сметани і заважаємо. Потім кладемо залишки сметани. Заважаємо. Кладемо до згущеному молоці з маслом. Гарненько перемішуємо до однорідності. Цим кремом потрібно промазати весь торт і потім дати йому просочитися в холодильнику півтора-два години. Смачний торт готовий!