Річний фруктово-ягідний торт Сметанник з бісквітом

Кожна господиня має свій варіант відомого бісквітного торта, але наведений нижче рецепт мало кому відомий, і напевно вразить своїм надзвичайним желеподібний виглядом, пікантним смаком.

Інгредієнти

Для бісквіта:
Борошно — 160 грам
Яйця — 4 штуки
Цукор — 230 грам
Розпушувач — 6 грам
Сіль — на кінчику ножа
Ванільний цукор — 8 грам
Желейний крем:
Сметана або натуральний йогурт — 1 кілограм
Цукор — 300 грам
Ванільний цукор — 15 грам
Желатин — 30 грам
Вода — 150 мілілітрів
Ягоди і фрукти — близько 500 грам приблизно за смаком

Як приготувати Річний фруктово-ягідний торт «Сметанник» з бісквітом

Кожна господиня має свій варіант відомого бісквітного торта, але наведений нижче рецепт мало кому відомий, і напевно вразить своїм надзвичайним желеподібний виглядом, пікантним смаком.

Покроковий рецепт

Приготування торта слід почати з випікання бісквітного коржа. У чашку вбиваємо яйця, додавши сіль на кінчику ножа, міксером збиваємо яєчну суміш.

Потужність міксера повинна бути на максимумі. Під час збивання по трохи вносимо цукрову суміш із звичайного і ванільного цукру.

Наше завдання отримання твердої, стійкої суміші білого кольору. Окремо в борошно вмішуємо розпушувач, всі просіваємо, щоб збагатити борошно киснем. У збиту яєчну масу акуратно вносимо борошняну суміш, безперервно помішуючи всі колотівкою, або ложкою, поки не вийде одноманітна консистенція.

Вистилаємо пергаментним папером деко або дно сковорідки, виливаємо тісто і ставимо деко з бісквітом в попередньо розігріту до 190 градусів духовку.

Випікати близько 20 хвилин, потім дістати з духовки і дерев’яною шпажкою перевірити самі товсті місця коржа на готовність.

Повністю остиглий бісквіт звільняємо від форми, паперу, нарізаємо соломкою шириною близько 2 — 2,5 сантиметрів, після ріжемо впоперек, щоб сталося бісквітні квадратики.

Дивіться також:  Бісквітний торт з суфле під шоколадною глазурю

Ягоди і фрукти гарненько промиваємо, при необхідності ріжемо на невеликі часточки. У невелику каструлю вливаємо воду, розмочуємо до набухання желатин. Після, ставимо на маленький вогонь або водяну баню і, помішуючи, повністю розчиняємо желатин. Кип’ятити воду не можна ні в якому разі!

Сметану змішуємо з ванільним і звичайним цукром, збиваємо міксером або взбивалкой поки цукор не розчиниться.Додаємо до збитої сметани остиглий желатин, все перемішуємо.

Починаємо збірку фруктово-ягідного річного торта. Форму, нею може бути сферична чаша, устеляємо харчовою плівкою. Викладаємо в хаотичному порядку ягоди/ фрукти. У крем вмочаємо квадратики випеченого бісквіта, кладемо їх у форму. І так, шар за шаром, збираємо торт після складання поливаємо все залишилися кремом.

Зібраний торт, придавлюється тарілкою з вантажем зверху, ставиться в холодильник на ніч. Потім сметанний торт виймають з форми на велике блюдо, прикрашають ягодами і фруктами.