Млинці на кефірі

Ажурні млинці в дірочку

Інгредієнти

Борошно пшеничне — 2 склянки
Кефір — 2 склянки
Окріп — 0,5 склянки
Масло рослинне — 4 ст. ложки
Цукру — 4 ст човни
Сіль — Щіпка
Сода — 0,5 чайної ложки

Як приготувати Млинці на кефірі

Доброго часу доби! Сьогодні пропоную Вам приготувати млинці за рецептом нашої сім’ї. Цей рецепт простий з точки зору виконання і універсальний за смаком – млинці можна їсти з солодкими топінгами або робити різноманітні начинки (м’ясні, грибні, сир із шинкою, сирні і т. д.) Для мене, прівереди, інші рецепти не підходили, так млинці виходили недостатньо еластичними, або недостатньо красивими(мені подобаються ажурні, тонкі млинці в дірочку). Так ось за цим рецептом, гарантую, з першого разу вийдуть відмінні млинці.

Покроковий рецепт

Приготувати інгредієнти кімнатної температури.

У глибоку ємність влити кефір кімнатної температури. Ввести просіяне борошно, додати яйця, збити віночком для тіста. Додати цукру і сіль, знову збити віночком.

Підготувати склянку окропу, кинути в нього соду, перемішати і швидко влити в ємність з тістом. Ретельно перемішати і залишити на 5-10 хв.

У цей час підготувати сковорідку — краще брати чавунну або антипригарну сковороду з товстим дном. Але за великим рахунком підійде будь-яка. Сковороду прогрузить добре на сильному вогні, змастити маслом і перед вливання тіста зробити під нею середній вогонь(середню температуру для електричних плит). Тісто відпочило, додаємо в нього рослинне масло, можна випікати. Перед першим млинцем рекомендую змастити поверхню один раз сковорідки невеликою кількістю олії, далі непотрібно.

Приємного апетиту, сподіваюся у Вас все вийде і цей рецепт буде передаватися з покоління в покоління, як і в нашій родині.

Дивіться також:  Млинці, фаршировані рисом і копченою куркою