Оселедець під шубою – класичний салат

Оселедець під шубою — всіма улюблений салат!

Інгредієнти

Картопля — 2 шт.
Оселедець — 300 г
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Яйця курячі — 4 шт.
Морква — 1 шт.
Буряк — 1 шт.

Як приготувати Оселедець під шубою – класичний салат

«Оселедець під шубою» – салат, що складається з філе оселедця і «шуби» – овочів. Практично у кожного на Новий рік на столі присутній цей салат.

Я приготувала класичний рецепт «Оселедця під шубою». В салаті переважає велика кількість майонезу, внаслідок чого він є калорійним і ситним.

Покроковий рецепт

У каструлі відварити картоплю, моркву, буряк. Відкласти охолонути. Почистити.
В окремій каструлі відварити яйця круто. Відкласти охолонути. Почистити.
Картоплю натерти на дрібній тертці.

Яйця натерти на дрібній тертці. Половина яйця відкласти для прикраси.

Філе оселедця нарізати дрібно кубиками.

Цибулю почистити, дрібно нарізати.

Буряк натерти на дрібній тертці.
З моркви вирізати плавники, хвіст, губи.

Решту натерти на дрібній тертці.

Приступимо до складання салату, викладаючи його шарами.
Всі шари промазуємо майонезом.
1 шар: оселедець і дрібно нарізану цибулю. Зверху сітка майонезу.

2 шар: картопля.

3 шар: яйця, майонез.

4 шар: морква, майонез.

5 шар: буряк, майонез.

Прикрасимо салат. Сьогодні у мене буде «Рибка». Очі — жовток, зіниця – солоний огірок. Укласти плавники, хвіст, губи. Половинку білка нарізати півкільцями, розрізати ще навпіл. Розкласти на салат у вигляді луски. Порада: не шкодуйте майонезу. Практика показує, що чим менше майонезу, тим суші салат.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Мясний салат зі свіжим огірком і вареними овочами