Печена риба у власному соку

Час приготування: 1 година

При приготуванні в духовці за даним рецептом, риба збереже всі корисні вітаміни і буде головною прикрасою святкового столу.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
Риба — 4 невеликих тушки
Картопля — 2 шт.
Цибуля — 2 шт.
Сіль, зелень, спеції, панірувальні сухарі — за смаком

Як приготувати Печена риба у власному соку

Багато хто, напевно, чули, що їжа, приготована в духовій шафі, сама корисна і низькокалорійна. В основному господині вважають за краще випікати здобу, курку, пироги. Але не варто забувати і про рибу.

Покроковий рецепт

1

Рибу очистити від нутрощів, зрізати плавники, тушки вимити, висушити. Порізати на невеликі шматочки.

2

Скласти рибу у велику миску, додати до неї приправу на свій смак (приправа з сіллю). За бажанням можна додати окремо сіль. Збризнути олією (або на любителя – сік лимона).

3

Все перемішати і викласти на деко, попередньо поклавши фольгу для запікання.

4

Цибулини очистити від лушпиння, порізати півкільцями.

5

Картоплю почистити від шкірки, нарізати тонкими кружечками.

6

Картоплю викласти на деко рядами, цибуля на рибу.

7

Зверху все посипати панірувальними сухарями, прикрасити зеленню петрушки. Накрити фольгою і поставити в духовку на 40-45 хвилин. Випікати при 220-240 градусів.

Дивіться також:  Тефтелі з індички з грибами (в духовці)