Печериці у сметані (Жульєн)

Досить просте блюдо в приготуванні, але якщо трохи постаратися і приділити трохи більше часу для цієї страви, воно належним чином буде відзначено гостями на святковому столі.

Інгредієнти

Печериці — 300-400 гр.
Цибуля ріпчаста — 1 шт. велика
Сметана 20% — 150 гр
Кріп — 1 пучок
Сир твердий — 100 гр
Сіль, перець, спеції — за смаком

Як приготувати Печериці у сметані (Жульєн)

Печериці, або будь-які інші гриби, які ви любите, можна просто підсмажити з цибулею, а можна додати сметани і це вже буде зовсім інше блюдо.

Покроковий рецепт

Готуємо всі продукти, які нам знадобляться для приготування страви: печериці, цибуля ріпчаста, зелень кропу, сметана, сіль, чорний перець, суміш перців.

Підготовлені продукти нарізаємо: цибулю на чверть півкільцями, печериці відрізаємо ніжки, а капелюшки ріжемо на чотири частини. Якщо гриб завеликий, то на шість.


Ставимо дві сковороди, розігріваємо, наливаємо олію. В одній підсмажуємо цибулю (не смажимо, а саме тушкуємо до прозорості!), в іншій сковороді готуємо гриби. Солимо, перчимо за смаком.

Коли гриби і цибулю дійшли до потрібного нам стану, цибулю додаємо до грибів, перемішуємо. Додаємо до них сметану і зелень кропу. Даємо ще протушкується 3-5 хвилин.

Блюдо «Печериці у сметані» готово, можна ставити на стіл і пригощати гостей. А можна його подати ще по-святковому.


Для цього в піалу викладаємо приготовані печериці у сметані, зверху робимо тонкий шар сметани і посипаємо тертим сиром. Запікаємо. Тепер у нас вийшла страва «Жульєн» з гарною, рум’яною скоринкою. Гості обов’язково оцінять Ваші труди і подачу святкової страви.
Рекомендую приготувати шампіньйони за моїм рецептом.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Жюльєн з грибами в соусі