“Poke” легко можна перетворити із закуски або салату в основне блюдо. Все залежить від того, з чим ви подасте.

Інгредієнти
| рис – 200 г | |
| дрібна морська сіль – 3/4 ч. л. для варіння рису | |
| боби – 2 чашки свіжі або заморожені | |
| морква – 1 шт. | |
| насіння кунжуту – 1-2 ч. л. | |
| пластівці норі – 1 ст. л. | |
| цибуля порей – при подачі | |
| Паста з авокадо: | |
| авокадо – 1-2 ч. л. | |
| лимонний сік – 2 ч. л. | |
| васабі (порошок) – 1 велике стигле | |
| сіль – щіпка | |
| Маринад для риби: | |
| червона риба – 200 г | |
| оливкова олія – 2 ч. л. | |
| імбир – 1 ч. л. | |
| сіль – за смаком |
Корисне і надзвичайно просте блюдо «poke» родом з гавайської кухні. Зараз його подають у всіх азіатських ресторанах світу. Для того, щоб спробувати одну з найпростіших варіацій популярного страви, зовсім необов’язково йти в дорогий ресторан. Приготуйте свій “покер” в домашніх умовах.
Покроковий рецепт
1. Приготуйте рис, відваріть, а краще доведіть його до готовності в пароварці.
2. Поки рис готується, приготуйте крем з авокадо і васабі. За допомогою ложки вичистити м’якоть авокадо і перекладіть в кухонний комбайн. Подрібніть, потім додайте лимонний сік, порошок васабі і сіль. Спробуйте і налаштуйте по своєму смаку.
3. Червону рибу наріжте кубиками.
4. У середній мисці змішайте лимонний сік, оливкова олія, імбир і сіль. Червону рибу перемішати в маринаді. Залишити маринуватися не менше ніж на 20 хвилин.
5. В сухій сковороді на середньому вогні підсмажити насіння кунжуту, часто помішуючи до ароматного стану, близько 2-3 хвилин. Зняти з вогню і відкласти в сторону.
6. Моркву почистити і натерти на тертці.
7. У глубокою тарілку викладіть рівним шаром рис. Зверху розташуйте: рибу, пасту з авокадо, боби і моркву. Посипати пластівцями норі, підсмаженими насінням кунжуту і прикрасити колечками зеленого лука.
