В якості десерту або легкого сніданку підійде полуничний пиріг.
Інгредієнти
свіжої полуниці — 200 г | |
свіжої ожини — 200 г | |
пшеничного борошна — 45 г | |
курячі яйця — 4 шт. | |
цукрового піску — 75 г | |
розтопленого вершкового масла — 35 г | |
білого йогурту або сметани — 200 г | |
цукрової пудри — 100 г | |
ваніліну в порошку — 20 г | |
картопляного крохмалю — 10 г |
Прийшла полунична пора, і багато любителів цієї ароматної ягоди встигли вдосталь нею поласувати. Якщо свіжа полуниця набридла, можна використовувати її в приготуванні солодких страв.
Покроковий рецепт
Особливої кулінарної вправності не потрібно. Головне, дотримуватися послідовності дій:
1. Розбити яйця, розділивши білки від жовтків.
2. В одній посуді віночком або міксером збити жовтки з 2/3 порції цукру і розтопленим вершковим маслом. Додати ванілін, крохмаль, йогурт, борошно.
3. В іншій ємності збити білки з цукровою пудрою до утворення щільної, густої піни.
4. Додати збиті білки, акуратно перемішати.
5. Форму для запікання змастити олією.
6. Влити в форму масу, зверху викласти ягоди полуниці і ожини. Поставити пиріг в духовку на 30 хвилин при 180°.
7. Готовий пиріг вийняти з форми і посипати зверху цукровою пудрою.