Полунично-ожиновий пиріг – хороший варіант літнього сніданку

В якості десерту або легкого сніданку підійде полуничний пиріг.

Інгредієнти

свіжої полуниці — 200 г
свіжої ожини — 200 г
пшеничного борошна — 45 г
курячі яйця — 4 шт.
цукрового піску — 75 г
розтопленого вершкового масла — 35 г
білого йогурту або сметани — 200 г
цукрової пудри — 100 г
ваніліну в порошку — 20 г
картопляного крохмалю — 10 г

Як приготувати Полунично-ожиновий пиріг – хороший варіант літнього сніданку

Прийшла полунична пора, і багато любителів цієї ароматної ягоди встигли вдосталь нею поласувати. Якщо свіжа полуниця набридла, можна використовувати її в приготуванні солодких страв.

Покроковий рецепт

Особливої кулінарної вправності не потрібно. Головне, дотримуватися послідовності дій:

1. Розбити яйця, розділивши білки від жовтків.

2. В одній посуді віночком або міксером збити жовтки з 2/3 порції цукру і розтопленим вершковим маслом. Додати ванілін, крохмаль, йогурт, борошно.

3. В іншій ємності збити білки з цукровою пудрою до утворення щільної, густої піни.

4. Додати збиті білки, акуратно перемішати.

5. Форму для запікання змастити олією.

6. Влити в форму масу, зверху викласти ягоди полуниці і ожини. Поставити пиріг в духовку на 30 хвилин при 180°.

7. Готовий пиріг вийняти з форми і посипати зверху цукровою пудрою.

Дивіться також:  Тертий пиріг з варенням