Рецепт оладок на кефірі

Оладки зі сметаною на сніданок — відмінне ранок вихідного дня. Не потрібно нікуди поспішати, і такий затишний запах доноситься з кухні.

Інгредієнти

Кефір — 500 мл
Сода — 1 ч. л.
Цукор — 2 ст. л.
Сіль — щіпка
Яйце — 1 шт.
Борошно — 500 мл

Як приготувати Рецепт оладок на кефірі

Це швидкий рецепт оладок, без дріжджів та інших складнощів. За рахунок кефіру і соди тісто дуже добре піднімається, оладки виходять повітряними і пористими. У даному рецепті використовується яйце, але можна приготувати тісто і без нього. Брати дуже свіжий кефір не варто, чим більше днів кефір зберігався, тим краще тісто підніметься, але виходити за межі терміну придатності все ж не варто.

Покроковий рецепт



Додаємо соду В кефір і яйце, збиваємо до появи пухирців.


Додаємо борошно, цукор і сіль. Вимішуємо тісто, воно повинно бути досить густим і важко спадати з віночка. Від густоти тесту залежить пишність оладок.


Відразу починаємо смажити оладки. Залишати тісто не варто, так сода з часом втрачає свої властивості і оладки не будуть сильно підніматися. Також оладки добре піднімаються, якщо їх готувати під кришкою. Вогонь повинен бути помірним, а сковорода дуже добре прогріта. На одну партію оладок потрібно не більше 10 хвилин, за цей час вони відмінно пропечуться з обох сторін. При необхідності оладки можна перевертати кілька разів.

Дивіться також:  Оладки з шоколадним секретом!