Рисові котлети з цукіні

Веганські котлети.

Інгредієнти

Рис — 1 склянка
Олія для смаження — 2 столові ложки
Цукіні — 1 штука
Консервований зелений горошок — пів склянки
Панірувальні сухарі — 400 грам
Цибулина — 1 штука
борошно — 2 столові ложки
Сіль — за смаком
Перець — за смаком
Часник — 2 зубчики
Петрушка — 1 пучок.

Як приготувати Рисові котлети з цукіні

Цей рецепт рисових котлет ідеально підійде для того моменту , коли хочеться чого-то нового. Плюс страви в тому, що готується воно досить швидко. За умови звареного рису, приготування займе не більше 15 хвилин. До речі, це відмінний спосіб утилізувати залишки вчорашнього звареного рису.

Покроковий рецепт


Рис відварити в підсоленій воді. Змішати варений рис з консервованим горошком.


Натерти на дрібній тертці цукіні, дрібно порізати цибулю (цибулю можна пропустити через м’ясорубку), дрібно нарізати петрушку, подрібнити пару зубчиків часнику. У мисці змішати натертий цукіні, дрібно порізану цибулю, петрушку, подрібнений часник. Додати сіль і перець за смаком. Також додати розсіл з банки з горошком (приблизно 1/3 склянки). Так як рис досить прісний продукт, потрібно додати трохи рідини. Завдяки цьому, страва буде соковитіше.

З’єднати дві маси. При необхідності підлити ще рідини, підсолити. Якщо ви переборщили з розсолом і маса стала рідкувата, тут і знадобиться борошно. Додавати борошно по чайній ложці, поки маса не стане такої консистенції, з якої буде зручно ліпити котлети.Розігріти в сковороді рослинне масло. Сформувати з маси котлети, обваляти в панірувальних сухарях.Обсмажити котлети з двох боків до появи золотистої скоринки. Подавати з томатним соусом.

Дивіться також:  Рибний фарш Муслін