Ситний салат відноситься до категорії зимових салатів.

Інгредієнти
| Ковбаса – 200 гр | |
| Сир – 200 гр | |
| Консервована квасоля – 200 гр | |
| Помідори – 3 середніх | |
| Майонез – за смаком | |
| Сухарики – за бажанням |
Ситний салат відноситься до категорії зимових салатів. Можна подати його на святковий стіл можна використовувати у щоденному раціоні. Кількість продуктів можна обігравати за своїм бажанням. Також вітаються експерименти з видами ковбаси. Залежно від виду ковбаси (шинка, копчена, напівкопчена, сервелат, сирокопчена), використаного в салаті, смак буде відрізнятися.
Салат готується з копченої ковбаси, сиру, консервованої квасолі, заправляється майонезом.
Покроковий рецепт

Нарізати ковбасу квадратиками

Нарізати сир квадратиками

Квасоля відкрити, викласти в друшляк, промити холодною водою. Можна використовувати свіжозвареним квасоля. Для цього слід замочити квасолю на ніч (дати набрякнути), відварити в підсоленій воді до готовності, остудити, добре промити в холодній воді.

Помідори нарізати півкільцями

Все з’єднати, змішати, заправити майонезом. Дати настоятися протягом 10-20 хвилин. Зверху за бажанням викласти сухарики. Подавати відразу ж, щоб сухарики не розмокли. Салат не солять, так як сир, ковбаса, майонез і сухарики самі по собі досить солоні.
