Цей салат з креветок і авокадо можна приправити просто оливковою олією, але смак страви покращиться в кілька разів, якщо полити його імбирною ароматною заправкою.

Інгредієнти
| стиглий авокадо середнього розміру – одна штука | |
| свіжі великі огірки – дві штуки | |
| рубаний шпинат – велику жменю | |
| великі креветки – 250 грам попередньо очищені | |
| вершкове масло – 2 ст. ложки | |
| очищена подрібнена часникова часточка – 1 зубчик | |
| чилі-порошок – 1/2 чайної ложки або по смаку | |
| кайенский перець – 1/4 чайної ложки або по смаку | |
| нарізана свіжа кінза – для посипання | |
| арахіс – для посипання | |
| Для заправки: | |
| коричневий цукор – одна щіпка | |
| корінь імбиру тертий – одна ч. ложки | |
| сік лайма – дві ч. ложки | |
| ароматна соняшникова олія – дві ч. ложки | |
| гірчиця порошкова – третина ч. ложки | |
| рисовий оцет – третина ч. ложки | |
| майонез – 1 ст. ложка | |
| морська сіль тонкого помелу – за смаком | |
| прохолодна вода питна – третина ч. ложки |
Цей салат з креветок і авокадо можна приправити просто оливковою олією, але смак страви покращиться в кілька разів, якщо полити його імбирною ароматною заправкою.
Покроковий рецепт
Авокадо почистити, розрізати його на дві частини, видалити кісточку. Нарізати цей плід невеликими кубиками, викласти в салатник.
Порізати листя шпинату, перекласти в салатник.
Огірочки очистити від шкірки, якщо вона жорстка. Нарізати кубиками, перекласти в салатник.
Очищені креветки обсмажити на вершковому маслі, додавши подрібнений часник, 1/2 чайної ложки чилі-порошку і 1/4 чайної ложки кайенского преца. Обсмажувати 1 хвилину. Все перекласти в салатник.
Після цього потрібно приготувати з решти інгредієнтів, крім арахісу і кінзи, ароматну заправку. Все добре змішати.
Влити імбирну заправку в овочевий салат з креветками, перемішати. Посипати приготоване блюдо подрібненим арахісом і негайно подавати його до столу.
