Літній салат з капустою і свіжим огірком

В основі салату – свіжа капуста, соковита і ніжна. Огірок додає літніх ароматів, а варене яйце і майонез роблять страву більш ситним.

Інгредієнти

капуста білокачанна — 0,5 кг
огірок — 2 штуки
часник — 2 зубки
яйце — 2 штуки
майонез — 3 ст. л.
масло рослинне — 1 ст. л.
сіль — о,5 ч. л.
сумах — пучку
пекучий перець чилі — 0,5 штуки
коріандр — 0,5 ч. л.
паприка — 0,25 ч. л.
зелень кінзи — 3-4 гілочки

Як приготувати Літній салат з капустою і свіжим огірком

Для цього салату добре підійде білокачанна капуста літніх сортів або пекинка. А майонез цілком можна замінити салатною заправкою з лимонного соку, рослинного масла, солі, цукру і готової гірчиці.

Покроковий рецепт

Тонко нашаткувати капусту і перетерти її з адигейської сіллю.

Додати в капусту роздавлений часник, дрібно порубаний гострий перчик і спеції: паприку, мелений коріандр і чорний перець.

Дрібно порізати огірок і порубати варені яйця.

Заправити спочатку невеликою кількістю рослинної олії, а потім майонезом і рубаною зеленню кінзи.


Подавати відразу ж, прикрасивши зеленню і дрібкою сумаха (для краси і невеликий кислинки).

Дивіться також:  Пісний листковий салат з кіноа і овочів