В домашніх умовах можна легко приготувати кисло-солодкий салат з рисової локшини, свіжої зелені з морквою, огірками по простому рецептом.
Інгредієнти
локшина рисова — 350 г | |
свіжа зелень подрібненої кінзи — дві ст. ложки | |
соус чилі гострий — дві ч. ложки | |
свіжовіджатий сік — з двох великих лаймів | |
олія кунжутна — чотири ст. ложки | |
пір’я зеленої цибулі — чотири пера | |
коричневий цукровий пісок — одна ч. ложка | |
солодкий соєвий соус густий — три ст. ложки | |
морква — дві штуки | |
огірок свіжий — дві штуки | |
бобові паростки — 1 чашка свіжих |
У китайської традиційної кулінарії рисова локшина використовується для самих різних страв, в тому числі, і для приготування салатів.
Так, наприклад, вдома можна приготувати кисло-солодкий салат з рисової локшини, свіжої зелені з морквою, огірками по простому рецептом.
Покроковий рецепт
Спочатку треба зварити рисову локшину по інструкції, потім перекласти її на друшляк, залишити хвилини на три, щоб з неї стекла вся рідина.
Викласти рисову локшину у невеликій салатник, влити половину порції кунжутного масла, перемішати.
Моркву почистити, натерти спеціальною теркою, щоб вийшла довга морквяна локшина. Так само натерти огірочки. Закинути овочі в салатник до локшині.
Після цього промити всю свіжу зелень, порубати її. Пересипати подрібнену зелень у посуд з рисовою локшиною, потім влити заправку, приготовану з лаймового соку, соєвого і чилі соусу, що залишився кунжутного масла, а також цукрового піску.
Ще раз перемішати приготований китайський салат і подавати його до столу в теплому вигляді.