Салат з рисової локшини з огірками і морквою

В домашніх умовах можна легко приготувати кисло-солодкий салат з рисової локшини, свіжої зелені з морквою, огірками по простому рецептом.

Інгредієнти

локшина рисова — 350 г
свіжа зелень подрібненої кінзи — дві ст. ложки
соус чилі гострий — дві ч. ложки
свіжовіджатий сік — з двох великих лаймів
олія кунжутна — чотири ст. ложки
пір’я зеленої цибулі — чотири пера
коричневий цукровий пісок — одна ч. ложка
солодкий соєвий соус густий — три ст. ложки
морква — дві штуки
огірок свіжий — дві штуки
бобові паростки — 1 чашка свіжих

Як приготувати Салат з рисової локшини з огірками і морквою

У китайської традиційної кулінарії рисова локшина використовується для самих різних страв, в тому числі, і для приготування салатів.

Так, наприклад, вдома можна приготувати кисло-солодкий салат з рисової локшини, свіжої зелені з морквою, огірками по простому рецептом.

Покроковий рецепт

Спочатку треба зварити рисову локшину по інструкції, потім перекласти її на друшляк, залишити хвилини на три, щоб з неї стекла вся рідина.

Викласти рисову локшину у невеликій салатник, влити половину порції кунжутного масла, перемішати.

Моркву почистити, натерти спеціальною теркою, щоб вийшла довга морквяна локшина. Так само натерти огірочки. Закинути овочі в салатник до локшині.

Після цього промити всю свіжу зелень, порубати її. Пересипати подрібнену зелень у посуд з рисовою локшиною, потім влити заправку, приготовану з лаймового соку, соєвого і чилі соусу, що залишився кунжутного масла, а також цукрового піску.

Ще раз перемішати приготований китайський салат і подавати його до столу в теплому вигляді.

Дивіться також:  Салат Олівє з копченою ковбасою