Шарлотка на кукурудзяній муці з корицею

Блюдо дуже просте в приготуванні, буквально за 50 хвилин ми отримуємо смачненький десерт. Особливості такої шарлотки, в поєднанні кукурудзяного борошна і кориці. Блюдо малокалорийное і дуже смачне.

Інгредієнти

яйця — 4
кукурудзяне борошно — 2 столові ложки
яблука стиглі — 0,5 кг
сіль — щіпка
цукор — 100 гр
сік лимона — 5 крапель
кориця порошок — за смаком
масло вершкове — 1 столова ложка можна вершковий маргарин
панірувальні сухарі — 1 столова ложка можна манну крупу

Як приготувати Шарлотка на кукурудзяній муці з корицею

Для тих, хто рахує калорії, але любить смачненькі солодощі. Улюблена шарлотка продовжує дивувати нас своєю різноманітністю: хтось пробував її на кукурудзяній муці з корицею? Це найсмачніше блюдо, яке я колись їла!!! Борошно з кукурудзи робить страву малокалорійним, а кориця надає йому особливий шарм.

Покроковий рецепт


Підготовка
Відразу викладаю всі продукти, щоб нічого не упустити.
 Форму, в якій буду випікати шарлотку, натираю розм’якшеним маслом(маргарином) і присипаю панірувальними сухарями. Іноді, якщо немає сухарів, використовую суху манну крупу.

Підготовка яблук
 Яблука очищаю від шкірки, вирізаю серцевину, і нарізаю тоненькими скибочками. Якщо яблука тверді, такі як сорт «семеренко», їх можна не чистити від шкірки.

Відділення жовтків від білків
 Беру яйця і відділяю жовток від білка. Роблю це таким чином: ножем розбиваю яйце посередині і переливаю жовток з половинки в половинку, білок при цьому зливаю в миску.

Приготування тіста
Міксером, збиваю білки з цукром до утворення густої піни. Щоб піна швидше утворилася, додаю 4-5 крапель лимонного соку, вичавлюючи його з скибочки лимона, все це трохи солю. В утворену суміш додаю кукурудзяне борошно і корицю, обережно перемішуючи при цьому дерев’яною ложкою. Використовую саме таку ложку, щоб не було окислення з продуктами. Готове тісто доводжу до консистенції рідкої сметани і заливаю приготовані яблука.

Дивіться також:  Осіння галета з яблуком

Випікання
У заздалегідь приготовану форму виливаю готове тісто з яблуками. Якщо мені хочеться високий пиріг, ложу більше яблук, і навпаки, якщо хочеться тоненький, ложу менше. Ставлю в духовку, яку заздалегідь прогріваю до температури 130%. Випікаю 40 хвилин. Готовність пирога перевірити сірником, проколюючи його (якщо він готовий, сірник буде суха).

Примітка:
Яблучну шарлотку можна їсти з кавою або чаєм, але смачніше всього вона з молоком, кефіром і ряжанкою. Приємного апетиту!