Шарлотка з корицею і горіхами

Гості будуть задоволені незвичайному поєднанню яблук, кориці і волоських горіхів. Приготувавши пиріг раз, захочеться готувати частіше.

Інгредієнти

Борошно — 1 склянка
Цукор — 1 склянка можна трохи менше склянки
Яйця — 3 штуки
Яблука — 5 штук
Кориця — За бажанням
Волоські горіхи — За бажанням

Як приготувати Шарлотка з корицею і горіхами

Шарлотка – улюблений, а що найголовніше простий у приготуванні пиріг. Особливо добре печеться він восени, коли яблука є в кожному будинку. Виходить шарлотка ще смачніше, якщо додати в неї корицю і волоські горіхи, це додає родзинку цього і без того смачного пирога.

Покроковий рецепт

Волоські горіхи порізати на дрібні шматочки

Яблука почистити і порізати на маленькі шматки

Збити міксером 3 яйця з цукром до щільної жовтої піни. Чим збивати довше, тим краще.

Акуратно ввести борошно в яєчну суміш, перемішати. Додати порізані волоські горіхи.


Форму застелити пекарським папером, змащеним маслом, на форму викласти яблука, посипати корицею і залити тестом. Форму можна вибрати будь-яку. Запікати до золотистого кольору і сухої сірники. Скоринка вийде хрусткою. При запіканні дверцята духовки краще не відкривати, що пиріг не «впав».

Дивіться також:  Буряково-шоколадний брауні