Шарлотка з яблуками на кефірі

Ніжна повітряна шарлотка і головне смачна. В приготуванні немає нічого складного.

Інгредієнти

борошно — 150грам
яйця — 3штуки
цукор — 100грам
кефір — 100грам
сода — 1/2чай.лож

Як приготувати Шарлотка з яблуками на кефірі

Шарлотка на кефірі – ніжна повітряна і головне смачна. Це знаменитий десерт з XX століть, його готували ще при королів і королев, а пиріг народився в Америці. Зараз його готують абсолютно у всіх країнах і у кожного є свої рецепти різного випікання. В приготуванні немає нічого складного.

Для приготування Шарлотки потрібна на борошно 150 г, цукор 100 г , яйця 3 штуки, сода 1/2 чайної ложки, яблука 2 штуки. Першим ділом ми чистимо яблука і нарізаємо шматочками і відкладаємо в сторону. Тепер нам потрібно яйця збити з цукром до самих вершин, в окремій посудині кефір додаємо соду і перемішуємо, спостерігаємо коли буде реакція, кефір повинен збільшиться, як побачите що це сталося додаємо його до збитим яйця і перемішуємо. Тепер також втручається в цю суміш борошно. Беремо лист середнього розміру, змащуємо маслом і виливаємо тісто в деко, Зверху в два шари викладаємо яблука. Ставимо пектися в духовку на 30 хв. при температурі 200 градусів. Перевіряємо готовність пирога дерев’яною паличкою, вона повинна бути сухою. Дістаємо готовий пиріг чекаємо коли охолоне і присипаємо цукровою пудрою.

Покроковий рецепт


Знімаємо шкірку з яблук.

Нарізаємо часточками яблука.


яйця добре збиваємо з цукром

додаємо соду в кефір і додаємо до збитим яйця, додаємо борошно і перемішуємо до однорідності.


Заливаємо тісто в деко і зверху викладаємо яблука.


Выпикаем при температурі 200 градусів 30 хв. Коли остынит присипати пудрою.

Дивіться також:  Слойоний пиріг з хамоном і грушею під соусом бешамель