Кіш (пиріг) з тунцем і морквою

.

Інгредієнти

Для тіста:
Маргарин для випічки — 125 г маргарину або масла (охолодженого)
Борошно — 250 г борошна вищого сорту
Яйця курячі — 1 шт.
Сіль — щіпка
Для начинки:
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Морква — 1 шт.
Рослинне масло — 1-2 столові ложки
Яйця курячі — 2 великих або 3 маленьких
Кріп — 3 гілочки
Тунець — 1 банка
Вершки — 100 мл (10 %)
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком

Як приготувати Кіш (пиріг) з тунцем і морквою

Сьогодні пригощу вам Кішем. Кіш – це відкритий несолодкий пиріг з яєчно-вершковою заливкою і різноманітними начинками. У мене сьогодні в якості начинки виступають моркву і тунець. Виходить дуже ситний рибний пиріг. Начинка не хитромудра, а рибні консерви завжди можна придбати в магазині. Тісто готуватися зовсім не складно, але для ледачих – можна використовувати і готове магазинне. Пиріг з рибними консервами – прекрасне блюдо і для щільного сніданку і для ситного обіду до супів.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти…

Замісити тісто для кіша. 125 г холодного маргарину нарізати на невеликі шматочки (або натерти на тертці), змішати з 250 г просіяного борошна вищого сорту. В окремому посуді збити 1 куряче яйце щіпка солі. Вилити збите яйце в чашу з борошном і маргарином. Замісити тісто. Тісто виходить еластичне, однорідної структури. Загорнути тісто для кіша в харчову плівку або в поліетиленовий пакет. Прибрати тісто в холодильник на 30 хвилин (або в морозильну камеру хвилин на 10 — 15). Дістати тісто і викласти його в прямокутну форму, сформувати бортики. Прибрати знову в холодильник.

Приготувати начинку для кіша.
Почистити цибулю і моркву. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на дрібній тертці. Нарізану цибулю посмажити на 1-2 столових ложках олії до золотистого кольору. Додати до цибулі терту моркву, смажити ще близько 5 хвилин, періодично помішуючи. Вимкнути вогонь, відкласти морквяну суміш в бік.

Дивіться також:  Муссовый торт з полуниці і банана

Консервований тунець розім’яти виделкою. Дістати форму з тестом з холодильника, викласти на тісто розім’ятим тунець.

Наступним шаром викласти смажену цибулю з морквою.

У глибокій мисці змішати 2-3 курячих яйця, 100 мл 10 %-них вершків, дрібно січену зелень, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Залити тунець і смажену моркву з цибулею яєчно-вершковою сумішшю. Поставити форму з кішем в заздалегідь розігріту до 180 С духовку. Випікати відкритий пиріг від 30 до 45 хвилин.

Подавати до столу, злегка остудити. Рибний пиріг ідеальний на сніданок, на ситий обід або на щільний вечеря. Приємного апетиту!