Шашлик з курки в духовці

Ви живете в місті? У Вас немає можливості виїхати на природу? Здивуйте своїх близьких курячим шашликом, приготованим в духовці.

Інгредієнти

Куряче філе — 800 г
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Спеції для курки
Майонез — за смаком
Гірчиця — за смаком
Сіль — за смаком

Як приготувати Шашлик з курки в духовці

Повірте, цей шашлик не поступається шашлику, приготованих на мангалі! Завдяки тому, що цибуля дрібно порубаний, він залишається на шпазі та запікається разом з м’ясом. Виходить незвичайно смачний і соковитий шашлик!

Покроковий рецепт

У чашці з’єднати гірчицю, майонез, приправу для курки, сіль.

Перемішати. Вийшов ось такий маринад.

Куряче філе нарізати на дрібні кубики однакового розміру.

Цибулю почистити і дрібно дрібно порубати.

Закинути в чашку з маринадом куряче м’ясо і цибулю. Перемішати (краще руками). Чашку закрити кришкою або харчовою плівкою, щоб виключити доступ повітря. Залишити маринуватися на 2 години (а можна і на пів дня, але лише в холодильник, від цього смак його тільки покращитися). Так, і поки маринується м’ясо відразу шпажки замочити у воді на 2 години (не менше!), щоб потім вони у нас в духовці не згоріли.

Одягнути шматочки м’яса на шпажки. Не намагайтеся наколювати побільше м’яса на шпажки, а то вони надалі можуть просто зламається від ваги.

Шпажки з м’ясом покласти на решітку. І поставити в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. На нижній рівень поставити деко (він необхідний, якщо раптом шашлик почне текти).

Смажити 15 хвилин. Перевернути. Смажити ще 5 хвилин. Не прагніть зробити шашлик занадто рум’яне! Ви ризикуєте тим, що м’ясо може пересохнути!

Шашлик готовий! Можна подавати як самостійне блюдо, а можна і з гарніром. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Куряче філе з грибами під сиром преображенське