Шоколадні вафлі

Це блюдо своєрідна інтерпретація знаменитих віденських вафель. Готове блюдо виглядає досить ефектно, незважаючи на свою простоту.

Інгредієнти

курячі яйця — 3 штуки
вершкове масло — 60 грам
борошно — 200 грам
кондитерське какао — 4 столові ложки
сметана — 50 грам
цукрова пудра — щіпка для прикраси
цукор — 3 столові ложки
свіжі ягоди — 3-4 штуки для прикраси
рослинне масло — 10 мл для змащування форми

Як приготувати Шоколадні вафлі

Десерт – солодке і запам’ятовується завершення будь-якого вечора. Цей рецепт вафель підійде як варіант сніданку або солодкого десерту на святковому вечері.

Покроковий рецепт


Вершкове масло збити з цукром до однорідного стану.

У збиту масу додати по черзі яйця, продовжуючи збивати. Маса повинна вийти однорідною, без грудочок.



В окремій ємності змішати борошно, какао, розпушувач для тіста і сметану. Перемішати і отримане тісто додати до яєчної маси. Всі разом перемішати. Тісто для вафель повинно вийде густий по консистенції.


Форму для випічки вафель змастити рослинним маслом. Розігріти і викласти тісто не дуже товстим шаром. Випікати до готовності.

Готові вафлі підрівняти по краях ножем, посипати цукровою пудрою і прикрасити свіжими ягодами. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Яблучні вафлі по-віденськи на молоці