Сир смажений в складі яскравого салатового різнобарвя

Не зовсім звичайні страви при наявності традиційних продуктів – мрія будь-якої господині, яка прагне регулярно радувати домашніх і дивувати своїх гостей.

Інгредієнти

сир Чеддер — 200 г
Помідори — 3 шт.
Маслини — 0,5 великий банки (420 г)
Листя салату — пучок
Яйця курячі — 2 шт.
Борошно — 2 столові ложки
Панірувальні сухарі — 2-3 столові ложки (приблизно)
Рослинне масло — для смаження
Оливкова олія — 1 столова ложка (для заправки)
Сіль — за вксусу

Як приготувати Сир смажений в складі яскравого салатового різнобарв’я

Під час чергових «мук творчості» вирішила видозмінити улюблений легкий салатик, додавши в нього смажений сир. Саме смажений, так як у звичайному вигляді, нарізану кубиками, сир вже давно і впевнено зайняв своє місце в вигляді пікантного інгредієнта в сотнях салатів. Смажений сир дуже популярний в Європі. Всередині сир виходить м’яким, а зовні з хрусткою красивою скоринкою. Такий сир навіть не обов’язково подавати з салатом. Він хороший для умочування в брусничний або журавлинний соус. Сир можна використовувати будь-який. Я використовувала моцарелу, колись робила з швейцарським і російським сиром. Теж виходило чудово. Головне, не забувати робити подвійну паніровку! Щоб сир на сковороді не потік. Сьогодні спробую з сиром Чеддером. Почнемо?

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Помідори помиємо, наріжемо великими скибочками. Подрібнюємо листя салату (не сильно, краще це робити руками). Висипати нарізані помідори і салат в глибоку чашу. Додаємо до них оливки. Легкий етап приготування салату закінчено, переходимо до самого складного процесу.

Рецепт смаженого сиру: в одній посуді готуємо кляр з яєць та борошна. В іншу чашу (не глибоку миску) висипаємо панірувальні сухарі.

Поки на сковороді нагрівається рослинне масло, ріжемо сир великими кубиками (розмір приблизно 1,5х1,5 см). Тепер вмочаємо сирні кубики в кляр, потім у миску з панірувальними сухарями, потім знову в кляр, знову – в миску з панірувальними сухарями. Відправляємо смажитися сир на сковорідку. Подвійний кляр обов’язковий – він не дозволить сиру випливати на сковорідку під час смаження, сир вийти м’яким, але збереже свою форму.

Дивіться також:  Крабовий салат з яйцем і ковбасним сиром

Робимо все максимально швидко, так як шматочки сиру смажаться практично моментально. Намагайтеся перевертати їх, сильно не засмажуйте. Перш ніж класти сир, смажена в сухарях в салат, бажано його викласти на паперову серветку або паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. (Про калорійності страви краще не зволікайте :-).

Змішувати смажений сир в паніровці з іншими інгредієнтами потрібно безпосередньо перед подачею на стіл, інакше кляр розмокне, і кубики втратять свій характерний хрускіт. Загалом, смак салату буде зовсім інший, так і вигляд теж. Полити оливковою олією, солити, перчити за смаком. Яскравий соковитий салат відразу ж збуджує апетит! Негайно подавати на стіл. Приємного вам апетиту!