Ситний мясний пиріг Равлик

Пиріг «Равлик» простий у приготуванні. Для нього не потрібно спеціальних кулінарних навичок, великої кількості часу або складних інгредієнтів. Все легко, швидко і просто!

Інгредієнти

Тісто листкове — 1 уп.
Фарш м’ясний — 500 гр.
Картопля — 1-2 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Масло сливоч. — 50 гр.
Яйце — 1 шт.
Сіль, перець — за смаком

Як приготувати Ситний м’ясний пиріг «Равлик»

Досить цікавий у виконанні, ситний і смачний пиріг порадує своїм зовнішнім виглядом і смаком! Начинку можна вибрати на свій смак, додати сир,зелень або приправи.

Покроковий рецепт

Для початку дістанемо заморожене тісто і залишимо розморожувати при кімнатній температурі. Поки тісто розморожується приготуємо начинку. Складаємо В миску фарш ( у мене курячий і свинячий), картоплю натираємо на дрібній тертці і додаємо до фаршу.

Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо до золотистого кольору. Так начинка вийде більш соковитою. Додаємо у фарш з картоплею, солимо, перчимо за смаком. Масло вершкове тремо на крупній тертці. Воно додасть соковитості додасть вершковий смак. Все перемішуємо.


Підготовлене тісто розкачуємо і розрізаємо навпіл. У мене в пачці 2 пластини, отже вийде 4 окремо розкатаних пласта. У середину кожного пласта викладаємо начинку і загортаємо, один край змащуємо збитим яйцем для клейкості.

На лист вистилаємо пергамент і трубочки скручуємо в «равлика», стики заліплюємо шматочками тіста. Змащуємо пиріг залишками яйця і відправляємо в духовку на 50-55 хвилин.

Готовність пирога визначаємо за кольором. Але тримати менше 45 хвилин не рекомендую, фарш може не допечься.
Оригінальний гарний пиріг «Равлик» готовий» Приємного апетиту.

Дивіться також:  Тарт з виноградом і вином