Скумбрія запечена під шубою

Даний рецепт дуже простий, але його смакові якості порадують кожного. Філе скумбрії під шубою підійде як для повсякденного столу, так і для святкового.

Інгредієнти

Філе скумбрії — 2 шт.
Морква — 1 шт.
Гриби гливи — 200 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Сметана 20 % — 3 ст. л.
Сирний сир — 2 ст. л.
Сир твердий — 100 г
Приправа для риби — на смак
Сіль — за смаком
Перець — за смаком
Олія оливкова — за смаком
Помідор — 1 шт. для сервірування страви
Паста — 200 г у формі черепашок для гарніру

Як приготувати Скумбрія запечена під шубою

Філе скумбрії під шубою з овочів і сиру стане улюбленим блюдом для всієї сім’ї. Блюдо легке в приготуванні, але задовольнить смак будь-якого гурмана.

Покроковий рецепт

Філе скумбрії промити в проточній воді і замаринувати у спеціях для риби, солі , перці і оливковій олії. Загорнути філе в папір для запікання і залишити маринуватися в холодильнику не менше години. Цибулю, гриби, моркву почистити, помити і нарізати на дрібні кубики. Моркву натерти на крупній тертці.

У розігріту на вогні сковороду наливаємо оливкову олію, додаємо цибулю і моркву. Тушкуємо протягом 10 хвилин. Потім додаємо гриби і готуємо на повільному вогні ще 15 хвилин.

Трьом на крупній тертці твердий сир. Підійде будь-який.

Готові овочі викладаємо на тарілку, даємо охолонути. Додаємо натертий сир, сметану і сирний сир. Приправляємо сіллю і перцем. Все ретельно перемішуємо.

Духовку розігріваємо до 180℃. Філе риби викладаємо на деко застелений папером для випічки. Зверху викладаємо «шубу» з овочів та сиру. Запікаємо в духовці 20 хвилин при 18 ° с. Подаємо блюдо, прикрашаємо лимоном, помідором і подаємо з пастою у формі черепашок.

Дивіться також:  Запечена сьомга з томатами і стручкової квасолею