Слойки з яблуками та корицею

Ніжна і ароматна випічка для любителів яблук.

Інгредієнти

Яблука — 6-7 шт
Цукор — 4-5 ст. ложок
Масло вершкове — 30 г
Листкове бездріжджове тісто — 500 г
Яєчний жовток — 1 шт

Як приготувати Слойки з яблуками та корицею

Замість яблук можна використовувати улюблене варення або джем.

Покроковий рецепт

Розморозити листкове тісто.

Яблука очистити, вийняти серединку і дрібно порізати.

У сковороду скласти яблука, корицю, цукор і слив. масло.

Гасити яблучну суміш до повного випаровування рідини, поки яблука не стануть м’якими.

Тісто розкачати в одну сторону, порізати на прямокутники і зробити в кожному прямокутнику паралельні надрізи з одного боку.

Готову начинку остудити і розкласти на прямокутники з тіста.

Зробити защипи в слойках. Можна зверху для краси пройтися виделкою.

Викласти сформовані слойки на форму, застелену пергаментом.

Змастити збитим жовтком і випікати в розігрітій духовці при 250 градусах приблизно 20 хв до рум’яності.

Дивіться також:  Слойки з персиком