Солодкі кошички з полунично-сирним кремом

Цей чудовий і дуже ніжний десерт з полуничним соусом і сирним кремом можна включити у святкове меню.

Інгредієнти

м’яке масло вершкове несолоне — 50 г
сир рікотта — 300 г
пудра цукрова ароматизована — 50 г
просеянная борошно пшеничне високоякісна — 50 г
квітковий мед високоякісний — дві ст. ложки
дрібний цукровий пісок — 150 г
добірна полуниця — 500 г
м’ята — кілька листочків

Як приготувати Солодкі кошички з полунично-сирним кремом

Ніжний десерт з кошичків з полунично-сирним соусом.

Покроковий рецепт

Поставити на тихий вогонь маленьку каструльку, прогріти в ній необхідну кількість вершкового масла. Як тільки воно повністю розтопиться, влити квітковий мед і насипати половину порції цукрового піску.

Добре перемішати компоненти, потім прибрати каструльку з солодкою вершковою масою з плити. Насипати просіяне борошно, інтенсивно розмішати все ще раз.

Остудити приготовану вершкову солодку масу в холодильній камері, після цього можна зайнятися приготуванням полуничного соусу. А для цього потрібно почистити і промити в прохолодній воді полуницю, нарізати її довільними шматочками.

Половину нарізаної полуниці перекласти в сотейник, насипати залишки цукрового піску. Варити ягоди при періодичному помішуванні протягом десяти хвилин на слабкому вогні. Злегка остудити приготований полуничний соус і пюрировать його блендером.

Потім включити на 180 градусів духовку, підготувати деко застелити його кулінарної папером.

З холодильної камери вийняти застигле тісто, сформувати з нього невеликі кульки розміром з абрикос, перекласти їх на деко і відправити на вісім хвилин в духову шафу.

Під впливом високої температури ці солодкі маслянисті кульки розтечуться, покриються численними дірочками і придбають золотистий відтінок. В цей час їх треба вийняти з духовки і трохи остудити, потім перекласти всі коржі на стакани, перевернуті догори дном.

Дивіться також:  Млинцевий торт з вершковим кремом

Дочекатися того моменту, коли заготовки остаточно охолонуть і приймуть форму кошичків, потім перевернути їх, перекласти на пергаментний папір і прибрати до повного застигання в холодильну камеру.

В окремому посуді з’єднати рікотту з ароматизованою цукровою пудрою, збити ці компоненти. Далі в приготований сирний крем додати охолоджений соус з полуниці, злегка перемішати масу.

Вийняти з холодильника кошики, викласти в них рівними порціями сирний крем з полуничним соусом.

Прикрасити приготований солодкий десерт залишилася нарізаної полуниці і листочками м’яти. Прибрати до повного охолодження назад у холодильну камеру, потім подавати до столу.